bunu siz de yaşıyor musunuz ve sebebi nedir?

hayatımda neye çok uğraştıysam o olmuyor. neye uğraşmadıysam hemen oluyor. yazılımcıyım mesela 6 saat bir işe uğraşıyorum asla olmuyor sonra sabah kalkıyorum çözmem 10 dakikayı bulmuyor. çöp olmuş bir 6 saat.

alese girmiştim bir kaç sene önce deneme filan çözüp hazırlanmıştım 80 almışım. sonra hiç çalışmadım hatta gününü unutmuşum sabah tesadüfen kalkıp gittim 98 küsür almışım. şaka mı bu. aynısı üniversite sınavında da olmuştu.

çok istediğim bir şey için efor sarfediyorum kendimi parçalıyorum elde edemiyorum bir süre sonra hiç uğraşmadan kendiliğinden oluyor. ya da daha önce kendiliğinden kolayca olan şeyler için efor harcayınca tekrar yapamıyorum.

hayat resmen çabalamamam için yol gösteriyor bana. yat aşağı hiç uğraşma diyor. bunun sebebi ne sizce?

 

çabalamamak demeyelim de bir şeyi çok isteyip, sürekli o şeyi hayal edersem, sanki o şey olmuş gibi heyecan ve mutluluk duyarsam, kendime engel olamadan o şeyi olmuş gibi detaylarına ve sonraki süreçlere kafa yorarsam fena bir uğursuzluk geliyor ve o şey asla ama asla olmuyor.

iwillsee

Belki de akışta kalmak daha iyidir. Bana da oluyor bazen. Uğraştıkça olmasını mı engelliyoruz acaba? Neyi çok istersen olmaz diye bir söz duymuştum.

rock n roll

evrende her calisan karsiligini alacak diye bir yasa yok. yanlis zaman, yanlis metod, yanlis arac vs.. bir suru kriter var.

buenosdias

6 saat ugrasmazsan sabah kalktiginda 10 dakikada cozemezsin hocam. Beynin gece uyudugunda o bilgileri harmanlayip duzene sokuyor.

Hic ugrasmadan bir seylerin olma ihtimali yok bence.

Sadece ask mesk islerinde tersi olabiliyor bazen. Salinca geliyor cidden :))

brkylmz

brkylmz +1

ales için de tesadüf olabilir veya yüksek aldığınız sınavda sınav öncesi beklentiniz daha düşük olduğu için daha sakin ve daha rahat çözmüşsünüzdür o sayede daha iyi puan gelmiştir.

pispinti

Aslinda o kadar eforun sonucunda bunlar oluyor. Taşa yüz çekiç vurursun çatlamaz 101.de kırılır

optimistbakunin

Benim de uğraştığım şeylerin hiçbiri olmadı.

Kahvedesu

brkylmz+1

İlk değil ikinci ALES'te 98 aldınız. Yani ilk sınav için yaptığınız hazırlık ve üstüne bir sınav tecrübesi vardı.

michael_knight

Yaklasimin yanlistir.

osssy
1

mobil görünümden çık