İşe bisiklet ile gidip gelmek istiyorum ama evim tepede. Sabah giderken hiç sıkıntı yok ama dönerken 2 kilometrelik %6 eğimli bir yokuşu çıkmam gerekiyor. (iş-ev arası toplam 7 km) İşten 6'da çıkıyorum, eve gidince de pek vaktim yok o yüzden çok yorulmadan hafif tempoyla dönebilirsem iyi olacak.

Carraro'nun e-gravel'leri ilgimi çekti ama bu teknolojiye de yabancıyım. Var mı öneriniz ya da bu olay mantıklı geliyor mu size?


 

sanırım carraro’da shimano’nun motorları kullanılıyordu, kaliteli aletler. 6 derece eğim çok değil gibi. eğer doğru hesaplattıysam 2 km’de 210 metre kadar irtifa kazanacaksınız. sorunsuz çıkar gibi ama
yine de üreticiye bir danışın, forumlara bakın derim.

bu bisikletler sadece elektrik gücüyle gitmiyor, siz pedal çeviriyorsunuz, size destek oluyor. o yüzden sizi fazla yormadan bence o yokuşu çıkar ama teyit edin.

orient blue

Eskiden şu gruptan çok fazla bilgi öğreniyordum, yine öyledir herhalde.
www.facebook.com

Çok çeşitli elektrikli bisikletler var. Özellikle de sonradan eklenen motor ve aküler aşırı güçlü oluyordu. Pedal çevirme mecburiyeti olmayacak şekilde de ayarlıyorlar.
Bir de bu işe heves edip de vazgeçen çok insan vardır. Onlardan birinden ikinci el almak da iyi bir seçenek olabilir. Bence sorunuzu oraya da bir sorun.

michael_knight
1

mobil görünümden çık