10 gün kadar önce bir hafta yetecek kadar bu hazır ve mikrodalgada ısıtılıp yenen yemeklerden almıştım gurmepack marka, ızgara tavuk ve bulgur pilavı gibi olanlardan ama geçen hafta bi işim çıkıp il dışına gittiğim için yiyemeden kaldı, şimdi de sktleri bazılarının dündü bazılarının da bu çarşamba.

Şimdi tavuk riskli bir gıda ama 7-8 paket yemeği de çöpe atmak da üzücü geliyor. Dün skt'si 3 haziran olanlardan yedim bi tane sorun olmadı. Bugün de yesem mi yoksa tavukla şaka olmaz diyip totalde 1000 liraya yakın hazır yemeği atayım mı :(

www.migros.com.tr

şundan ürünler

 

tavukla şaka olmaz aman aman aman. hatta başımızdan geçen bir olay da anlatayım. eşimin işyeri yemekhanesinde kadınbudu köfteye tavuk katmışlar ve tavuk da bozukmuş. herkesin hastanelik olması bir yana, içlerinden alerjisi olan biri öldü.

pide

Skt bi gecede tarih değişince bozulmaz, onların toleransları var

Buzdolabında sakladıysan, açtığında kokusu ve tadı daha öncekilerle aynı ise, kötü koku, kokuda ağırlaşma yoksa yenir

grimavi

cok emin olmamakla birlikte son kullanma tarihinin gecmis oldugu urunlerin satildigi ozel dukkanlar var avrupa'nin bazi ulkelerinde. ya ucuza satiyorlar ya da bedavaya veriyorlar. fakat saglik riskini nasil tespit ediyorlar bilmiyorum. bazi teoriler skt'nin bir iluzyon oldugunu, yani sizi tekrar urun almaya tesvik etmek, tuketim yapmaya itmek icin oldugunu soyluyor.

Sour

@Sour : bahsettiğiniz dükkanlarda skt'si geçmiş ürünler mi satılıyor, emin misiniz? Türkiye'de de bazı marketler benzer şeyler yapıyor ama skt'si yaklaşmış ürünler satılıyor sadece, geçmiş olanlar değil.

co2s2

Sktsi geçmiş yoğurt yiyorum çok takılmam sktye ama tavuk gerçekten riske atılacak bişey değil. Gerek yok bence bu riske.

tuborg yesili

evet, gecmis urunler, skt'si yakin urunler, defolu urunler (mesela yanlis basim, paketleme vs.) hepsini yuksek indirimle satiyorlar. bedava verenler de var. ama dedigim gibi saglik konusunu nasil hallediyorlar bilmiyorum. belki kendi icinde ekipmanlari vardir ve kontrol edebiliyorlardir veya bir laboratuvarla calisiyorlardir, danismanlik aliyorlardir.

suradaki linklerden bakabilirsiniz bir ornegine: www.weforum.org

sirplus.de

Sour
1

mobil görünümden çık