Arkadaşımı işten çıkardılar bugün, kıdem tazminatını 2 taksitte ödeyeceklermiş ama 2024 için yıllık izin kullanmadığı halde izin parasını vermemişler kıdem tazminatıyla birlikte, sistem böyle çıkardı demişler. Bu iş yasal mıdır? Değilse ne yapmalı? Teşekkürler.




 

İşe giriş tarihi 4 Haziran veya sonrası ise 2024 için yıllık izin hakkı olmaz.

sasailic

İşe giriş tarihi Mayıs 2012

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor

Takvim yılı olmuyor. Kaç sene çalıştıysa o kadar izni olur.

gabe h coud

işe giriş tarihi mayıs 2012 ise büyük ihtimalle sgk girişini 1-2 ay sonra yapmışlardır, bu yüzden de 2024 için izin hakkı yok görünüyordur. eğer arkadaşınız gerçekten mayıs 2012'de işe başladığını ispat edebilirse firmayı tehdit etsin dava açarım diye. zira sgk girişinin zamanında yapılmaması firmanın başını daha çok ağrıtır.

ayrıca kıdem tazminatının taksitle ödenmesi de, çalışanın kabulüne bağlı. zira normal şartlarda tek seferde ödemesi gerekiyor firmanın.

shadowfollower

12 yıllık bir çalışanı işten çıkarıyorlar. Çalışan için büyük bir para ve önemli bir değişim.
Çalışan mutlaka bir avukatla görüşsün.

Avukatı olduğunu işverene söylemesin. Avukata danışsın sadece. Çünkü mahkemelerin aşırı uzun olması sebebiyle hukuk yoluna gitmek işçiye zarar da verebilir. Avukat doğru yönlendirmeyi yapacaktır.

Tek konu izin parası değil. İşe iade imkanı olabilir, ödenmemiş ekstra mesaileri olabilir veya aklıma gelmeyen başka şeyler. İzin parası bunların yanında teferruat kalır.

michael_knight
1

mobil görünümden çık