Kasaplar da donerciler de masata bicagi sürtüp direkt kullaniyor ama bicagin bileme islemi sonrasi minimal de olsa metal parcaciklari bicagin ustunde kalma/yapışma ihtimali yok mu ?




 

Var.

prole

kesinlikle gerekli. yıkamasa da bir bezle üstünden geçmesi lazım.

neira

kesinlikle var. ben evde kendim bilediğimde diğer bıçağın sırtına sürtüyorum. mutlaka yıkarım. illa ki metal parçaları olabilir.

exlibris

evet temizlenmesi gerekir. evdeki tertemiz bıçağı masatla biledikten sonra keskin yerini iki parmağımın arasına alıp sıyırınca elimde metal tozları kalıyor. bayağı gözle görülür şekilde hem de.

dönercilerin bileyip dönere girişmeleri bana da hep rahatsız edici gelmiştir ama yağlı bıçağı her sefer bileyip silmeleri de gözümde canlanmıyor.

kibritsuyu

var da kasapları sanayi ustası gibi düşün pis ve pasaklı. "kim uğraşacak" + teklif etsen veya kasap çırağı olup yanlarında yapmaya kalksan yadırgarlar. metal tozu iyidir omega3 yenur

lambırcek

normalde masatların amacı, bıçağı bilemek değildir. yani bıçağa sürtüp bıçağı aşındırma amacı ile kullanılmıyor. bıçağın uç kısmı çok keskinleştirildiğinde incelen metal kullanım sırasında bir tarafa bükülebiliyor. masat bu bükülmeyi düzeltmek için kullanılır normalde. dolayısıyla metali aşındırıp kalıntı bırakması pek mümkün değil. zaten kasaplara veya döner ustalarına bakarsanız 3-5 kere sürtüp geçerler masatı. bu da bahsettiğim düzleştirme için yeterli olur.

shadowfollower
1

mobil görünümden çık