bir komşumuz elektrikli oto almış ve bunun için kapalı otoparka şarj istasyonu kurmak istyor.istasyonu kuracak şirket de kat maliklerinden onay al diyor.
ben bu elektrkli oto işine hala çok pozitif olmadığımdan komşuya bu hakkı vermek istemiyorum.çünkü bina 30 daire.kapalı otopark 10 araba alır en fazla. açık otopark da 17-18 bazen yer bile kalmıyor. bide buna hak verirsek iyice problem olacak.yarın öbür gün her elektrkli araç alan bana da yer verin diyecek.

bunu efendi bir dille nasıl reddederim.

 

"Kapalı otoparkta park yeri çok az. Kapalı otopark için onay vermem. Açık otopark için onay verebilirim" deyin bence. Azıcık yer olan kapalı otoparkta bir arabalık yeri kendine özel tahsis ettirmiş olacak.

michael_knight

Bir programa göre kapalı/açık sisteminde adil dağılım var mı? Yoksa adaletsizliği katmerlendirebilirsiniz. Normalde adil olan her bir aracın 2 gün sokakta, 18 gün açıkta ve 10 gün kapalıda durması. 30'da 10 hakkı bu arkadaşa verebilirsiniz kolektif olarak. Kapalıda da istasyonun oraya park edebilir. "Hayır, ben hep kapalıda kalacağım" mı diyor? Bu şartlarda herhangi bir reddediş efendi gibi olmuyor bence.

prole

Bir gün o komşu evini veya arabasını satarsa o şarj istasyonu düzgün bir şekilde kaldırılmayabilir. Yani cihazları söküp orayı delik bir şekilde bırakıp gidebilirler. Buna karşı da bir önlem gerekiyor. Belki güvence bedeli gibi bir para veya bir çeşit sözleşme. İşin o kısmını da hem düşünün hem de sorun kat maliklerine.

michael_knight

niye açık alana kurulmuyor ki benzinliklerde vs hep açık alanda.

elorelia

Yarı doğru yarı yanlış riskler uydurup açık alana kurdurun bence de. Ayrıca kapalıya kuruldu dile oraya arabayı saatlerce bırakacak, bu hususu da bütün kat maliklerine açıklayın. 'Adam şarjı bahane edip hep kapalıda kalacak, şarj etmesi bitince arabasını çıkamayacak' deyin. 'Çıkaracam' derse bunun garantisi ve çıkarmazsa yaptırımı ne olacak diye milleti uyandırın. Son hamle olarak da toplantı kaar tutanağına itirazınızı kaydettirin ve bununla mahkemeye giderek kaldırtacağınızı söyleyin.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

Diger araclarin kendilerine ayrilmis yerleri yoksa, elektrikli aracin da olmamali. Yoksa bunun onune gecemezsiniz.

Apartmana sarj istasyonu istiyorsa gene kurulur, eger sarj istasyonunun oldugu yer bossa takar arabasini sarj eder. Baskasi parketmisse herkes ne yapiyorsa onu yapar.

Burada olasi sorun olarak su olabilir, yarin bir kisi daha elektrikli arac alirsa sarj istasyonunu ben odedim, benden baskasi kullanamz diyebilir ki hakli olur. Yani belki park yeri ustunde hakki yok, herkes oraya park edebilir ama herkes parasini o kisinin odedigi istasyonla sarj edemez.

sertac akin
1

mobil görünümden çık