merhaba. daha 1,5-2 yaşında olsa bağlanmayla alakalı diyeceğim ama 2,5 aylık oğlum yalnız kalınca basıyor çığlığı. yahu annesi tuvalete gidemiyor. onda bile ağlıyor. gözünden yaş bile getiriyor. neden yapıyor bunu?




 

bebekler belirli bir yasa kadar 12-15 ay anneden ayri bir varlik olduklarini anlayamiyorlar. O yuzden ayri kalinca stress yasiyorlar, bunu her bebek farkli sekilde ifade edebiliyorlar. Kimisi daha sakin kimisi sizin ki gibi agliyor.

Dogum sonrasi babanin skin to skin yapabilmesi bu anlamda fayda sagliyor cocuk icin.

wallcan

Evdeki ortamda yüksek gerilim mi var? Öfkeler bağırmalsr korkular vs... bebek bunları aynen yaşar, hisseder ve annesinin tenine dokunarak rahatlar ancak. Hatta bebekler anne karnındayken annenin yaşadığı her türlü duyguyu dahi kaydederler, hatta bilinçaltları da ona göre şekillenir.

Baba olmanın önemi tam da bu anlamda parlıyor. Baba hamile eşini ne kadar duygusal olarak el üstünde tutarsa, kadının huzuruna ne kadar dikkat ediyorsa o kadar sağlam psikolojide bir evladı olur.

Anne karnında yaşanmış kavgalar varsa, ağır travmalar varsa, evdeki en ufak gerginlik bile onları tetikleyecektir, huzursuz edecektir bebeği.

muhayyer divan

(Babanın bu destekleyici tavırlarına doğumdan sonra da hem anneye hem bebeğe/evlada karşı devam etmesi gerekir sağlam psikoloji için)

muhayyer divan

evde en ufak huzursuzluk yok. hamilelik süresince de olmadı.

summerjam0306

anne asiri sahiplenici, koruyucu olmus olabilir mi? kastim, dogumdan itibaren bebegin sadece annesini gormesi onunla etkilesim kurmasi.

buenosdias

ben de sürekli vardım ama anneanne babaanne desteği hiç olmadı. anne hep kendisi büyüttü ben de bu 2,5 ayın 1ini evde onlarla geçirdim hep yardım ettim. oğlumu ben deçok uyutuyorum vs. aslında.

summerjam0306

High need baby konusunu bir araştırabilirsiniz.

Phoebe
1

mobil görünümden çık