Örneğin ben 210 kiloda 3 set x 8 tekrar yapıyorum. Arkadaşım farklı bir salona gidiyor, diyor ki bizde hocalar bile bunun yarısıyla yapıyor, o kadar asla giremiyoruz.

Bu her yerde standart değil mi? Ağırlıkların daha dik açılı olabileceğini, bu sebepten kendi salonunda koyulan plakaların daha ağır hissedilebileceğini söyledi ama emin olamadım. Benim bastığım 200 ile arkadaşımın makinesindeki 200 kilo farklı olabilir mi?


 

Farklı

Mirket

sadece farklı olmakla kalmayıp makinenin yükseklik, mesafe vb ayarları bile farklı olabiliyor. aynı makinede aynı şartlarda bakmak lazım, kişilerin vücuduna göre ayarlayıp.

tabudeviren

farkli olabilir tabii ama 210 ile 210/2 kadar fark yok. sizin bacaklar guclu hocam. basmaya devam.

badcode

Birçok etken var. Makineler arasında ciddi fark olabiliyor, plakalar arasında da.

Bu arada gene koyayım da malum çoğu harekette yanlış formda yapılıyor, leg presste ayaginizi nereye koydugunuza göre kaldıracağınız kg çok değişir.
youtu.be

Bu arada hareketi ne zaman yaptiginiza göre de değişir. Misal leg günü ilk hareketse tamam ama belki de hocalari 3 *15 tekrar yapiyor, bunu da ben gibi misal rack 10 set rack sqaut sonrası yapiyor.
O zaman sizden az yapmalari zaten normal.

Misal rack squat karşılaştırmasi yapsaniz onda fark olursa o zaman siz daha guclusunuz denilebilir ama leg press böyle bir şey değil.

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık