elimde yurtdışından ithal getirdiğim bir iplik çeşidi var. çeşitleri diyeyim daha doğrusu.

benim elime bu ipliği ithal eden şirketlerin listesi geçti. toplamda 77 tane şirket. 27 tanesi faal değil diyelim 50 tane şirket var.

bu şirketlere nasıl yaklaşmalıyım? strajim ne olmalı? kar olarak arabamın benzin masrafını karşılasın şimdilik yeter. ben sektöre girmek istiyorum.

işin kötü tarafı sattığım mal ile alaklı çok birşey bilmiyorum. dediğim gibi sektöre yeni girdim. şimdilik adamların adres telefon ve maillerini toplıyorum internetten o kadar. daha kimseyi aramadım.

 

ürün kendini satan ürünse yani teknik özellikleri vs ile pazarlama aşamasında senin anlatman ya da ürünün alıcıya göre revizesi gerekmiyorsa elinde ürün olduğundan ve onlar için avantajlı olduğunu söyleyerek işe başlayabilirsin. tek tek dolaşmak elbette büyük avantaj ancak alıcıların bir arada olduğunu varsaymıyorum. çok gezmeli az ticaretli olur senin için. örneğin bu ürün birim fiyatı adamlar alırken 5 tl sen satarken 4 tl ise senden almayı deneyeceklerdir. %20 karlı alışverişi kimse reddetmez. Ancak ürünün piyasasına da hakim olmalısın. bu ürün tek başına tüketilen bir ürün mü yoksa başka ürünleri alırken bunu da mı alıyor kullanıcılar. eğer bu şekilde ise senin fiyatta uygun olman elinde diğer ürün olmadığından bir anlam ifade etmeyecektir.
Ticaretin her bir ürün ve hizmet için ayrı kuralları ve marketi var. ama şuan en kıymetli şey her biri için para. bu sebeple tek tek arayıp kendini tanıtım bu ürünün ithalatçısıyım elimde şu model marka ürünlerden var sizinle çalışmak istiyorum diyerek işe girişebilirsin. dürüstlük bu tip tedarik işinde en kıymetli şeylerden biridir. Ayrıca malın ucuz olmasından ve elinde olmasından çok bir daha eline gelip gelemeyeceğine ve devamlılığına bakar alıcılar. Sen bu işe devam edeceksek onların seni yönlendirmesi, istedikleri farklı tip model marka ürünler olup olmadığını da sorman gerekebilir. Sonuçta onlara hammadde sağlayacaksan müşterinin seni yönlendirmesi doğru. Onları dinle, onların bir ferdi, bir çalışanı gibi yaklaş, yapacağınız ticaretten onların maddiyat, zaman, prestij ya da farklı bir konuda avantaj sağlayacağına ikna et. gerisi kolay satış gerçekleşir, asıl zor kısım şimdi başlıyor, bu yaptığını devam ettirmek. fire vermeden, hata yapmadan ve bahane sunmadan. O zaman sektöre sağlam bir giriş yapmış olursun.
Hepsinden önce ne sattığını öğren. Kimsenin senin malını senden iyi tanımasına izin verme. Müşterin çoğu zaman bilgiye bakmayacaktır ama senin kendine ve elindeki ürüne saygın olsun. her şeyi bil. Her şeyini mi? EVET, her şeyini. Neden böyle dediğimi yaşayarak anlayabilirsin.
Bol şans.

erty_ksk

zaten kendilerinin de ithal ettiği ürünleri neden sizden alsınlar?

aklıma gelen tek şey fiyat avantajı. ithal edenlerin iki çeşit olduğunu varsayalım:

1- kendileri kullananlar
2- iç piyasada satanlar

iç piyasada satanlar için bir fiyat avantajı yaratmanız çok zor görünüyor. tahminen aynı fabrikalardan ve benzer fiyatlardan alıyorsunuz. ve anladığım kadarıyla siz bu firmaların listesini topluyorsunuz. ama toplamanız gereken ilk kategoridekiler, yani kendileri kullananlar. burada bir fiyat avantajı yaratmanız daha olası görünüyor.

co2s2

Co2s2 +1

Ben de kendi ithal eden adamin sizden neden alacagini anlamadim.
Daha ucuz mu? Daha kısa lojistik mi? Daha uzun ödeme süresi mi? Daha iyi kalite mi?

Bunlardan birine giriyor mu bulunduğunuz konum?

logisticsmanager

ufak sirketlerden basla, buyuk sirketler piyasaya yeni girmis bir oyuncu ile risk alip mevcut iliskilerini zedelemek istemez. ufak sirketlerden bi de ne kadara ithal ediyorlar, teslimat suresi nasil, kalitesi neler falan ogrenebilirsen daha uyguna teklif verirsin. kabul ederlerse teslimat yaparsin. her sey yolunda giderse orayi referans gosterip diger sirketlere yaklasirsin. o surecte de isin detaylarini ogrenirsin.

icim urperiyor
1

mobil görünümden çık