merhaba,

malum sicaklar geldi. oglanin odasi fazla sicak oluyor. hem maddi nedenlerden hem de kiraci olmamdan dolayi klima almak istemiyorum.

boyle max. 4-5 bin tl civarina 10 m2 bir odayi serinletmenin/sogutmanin yolu nedir? vantilator mu? hava serinletici mi? ne almak lazim.

tesekkurler.

 

Sulu klima.

Mehmettheslim

Tavan vantilatörü. Yönünü ayarlayınca direkt üstüne üstüne esmeden bütün odayı serinletir.

Edit: www.koctas.com.tr Bundan evin üç odasında var, severek kullanıyoruz.

kobuzchu kiz

@mehmettheslim bunları gördüm ama sadece biraz havayı kırar serinletmez yazmıslar emin olamadım.

@kobuzchu kiz ayaklı vantilatördense bu daha mantıklı geliyor ama genel olarak vantilatörler odayı serinletir mi ona emin olamıyorum.

@edmond üç aşağı beş yukarı bu kadardır ya. belki 1-2 m2 daha büyüktür. vantilatör serinletir mi onu kestiremiyorum. garibim sıcaktan uyuyamıyor.

Zima Blue

vantilatör odayı serinletmez, üstünüze hava gelmesi sizi serin hissettirir

sulu klimadan kasıt, taşınabilir mobil klimalarsa serinletir, soğuksu + buz aküsü ile, youtubeda termometre ile testleri var.

ama onları da su ısındıkça buz takviyesi yapmanız lazım.


zaten hiç biri normal klima ile kıyaslanamaz.

jülsezar

Geçen yaz eşim kendi ofisine ve yatak odasına iki tane aldı, "ya ne tavanı ne vantilatörü, icat çıkarmaya gerek yok" diyordum. Bu sene mayıs başında "acaba benim ofise de bir tane alsak mı" diye üçüncüyü istedim. İzmir'den bildiriyorum, işe yarıyor :)
Ek olarak, hafif hafif tavana doğru eserek hava akımı yapabiliyor, bütün gece çalışsa da çocuk rüzgâr yemeden rahat uyur. Hareket yönünü doğru ayarlamak lazım, alırsanız montaj sırasında sorun mutlaka.

kobuzchu kiz

Vantilatörler ortamın ısı derecesini düşürmez / soğutmaz. Klima, iklimlendirme cihazı diye geçer. Dolayısıyla hiçbir vantilatör, oda ısısını düşüremez.

Hava serinletici denen şey, buz küpleri ile vantilatörü desteklemekten ibaret. Taşıma suyla değirmen döndürmekten farkı yok. Bence son derece işlevsiz.

Klima dışındaki en iyi seçenek söylendiği gibi geniş kanat açıklığına sahip tavan vantilatörü.

thracia

Vantilatörden klima , yazarak videolarda arama yapınız.

Güvenlik hususuna dikkat edin bu arada

diyecevaplandı
1

mobil görünümden çık