Merhaba, gözü karartıp Bali'ye gidiyorum. Aktarmaların arasında 1 saat olan uçuşlar buldun çok uyguna. Aynı hava yolu şirketi olmayınca mantıklı olmaz gibi düşünüyorum ama acaba tedbirli olacağım diye evhamlı mı oluyorum.

Ne dersiniz? Uygun ve aktarma arası 1 saat uçuşlar mı? Pahalı ve aktarmalarda 3-4 saat beklemeli uçuşlar mı?


 

3-4 saat boşluk olan tabii ki. 1 saat çok kısa, en kısa rötarda diğer uçuşlar yanar.

orient blue

biz jakarta aktarmali gittik thy'den almıştık biletleri. dönüşte uçuşlar arasında 45 dk vardı yanılmıyorsam ve valiz alıp tekrar vermeli olarak gideceğimiz söylenmişti. bali'den jakarta'ya indiğimizde hemen uçaktan çıkışta görevliler karşıladı bizi ve ara kapılardan hızlıca kontuar alanına geçirdiler, birileri valizlerimizi buldu yetişemezsek bir sonraki uçuşla gitmemiz gerektiğini söylediler. uçuşa 20 dk kala valiz geldi valizi kontuardan tekrar teslim ettik ve yine bizi ara kapılardan uçağa geçirdiler. bunların hepsi bence bileti thy'den aldığımız için oldu ve o uçağa yetişebildik. eğer alakasız iki şirket olsaydı yetişmek imkansızdi. 2 buçuk saat koyun bence araya en az.

in vino veritas

Farklı havayolu ile 1 saat süre, hele check in bagajı var ise, rus ruletinden hallice.

jülsezar

Aktarma yolcu sorumluluğunda ise 1 saat asla değerlendirilmemesi gereken bir seçenek bence.

bi mekan

1 saat aktarmali ucuslar bilincli oyle. ilk ucak istanbuldan yarim saat gec kalksa sictin zira diger ucagin boardingine yetisemezsin. seni bir sonraki yer bulunan ucaga koyacaklar ki bu 7-8 saat sonra mi olur ertesi gun mu olur bilinmez. bagaja valiz vermeyi dusunme bile.

ayni havayolu vs baska havayolu olmasinin cok bir onemi yok bence. her turlu buyuk risk.

hot potato

sakın 1 saat boşluk olanı alayım deme aman her şeye rötar yapıyorlar zaten. kimse yolcunun aktarması varmış bekleyelim demez zaten.

neira
1

mobil görünümden çık