selam

kırk yaşında erkeğim.

6-7 ay önce sağ dizimin arkasında başlayan kilitlenme ve ağrı sonrası ortopediste gittim. mr ve röntgen sonrası pek bir şey çıkmadığını söyledi ve krem ve ağrı kesici verdi. bir kaç ay sonra sağ ayağımın dışında korkunç bir ağrı oluştu bir anda. bir hafta bekledikten sonra bu sefer başka bir ortopediste gittim ve görüntüleme sonrası kemik iliği ödemi olduğunu söyledi. antibiyotik ve ağrı kesici kullandım ama ilaçlar bittikten sonra tekrarladı. bu süreçte ortopedits serçe parmağımdaki tırnak mantarının enfeksiyona sebebp olabileceğini söyledi ve cildiyicye gitmemim önerdi ama randevu bulamadığım igçin gidemedim. üç tur antibiyotik kullanımı sonunda yani yaklaşık iki buçuk üç ay sonra bu ağrı geçti. kendimi biraz iyi hissediyordum ama dizlerde bir gariplik vardı. özellikle merdiven inerken ve çıkarken tedirgin eden bir his. yine de yürüyebiliyordum ve üç dört gün yürüyüş yaptım ağrım sızım olmadığı için. dördüncü günün sonunda sol dizim ağrımaya başladı ve ertesi gün çok büyük bir şişme oluştu. kesinlikle düz tutmak zorundayım, kırmaya çalıştığım zaman ağrı yapıyor. yatarken yan dönemiyorum vs. bu yetmiyormuş gibi sağ ayağımdaki ağrının birebir aynısı sol ayağımda oluştu. zaten sol dizime doğru düzgün yüklenemiyorken bir de sol ayağıma da basamamaya başladım. bu iki büyük ağrı ve sıkıntı haricinde sağ dizimde de hafif bir şişme ve tam kıramama durumu var. şu an evin içinde bile zor yürüyorum. merdiven inmeye hazır hissettiğimde tekrar doktora gideceğim ama bu bel altındaki tuhaf durumun sebebi, yani alttka yatan gerçek sebebi hakkında hiç bir fikrim yok. kilo sorunum en fazla beş kilo fazlam vardır. alkol sigara kullanımım yok. tırnak mantarı dize kadar böyle ağrılara xşişmelere ve kilitlenmelere sebep olabilir mi?_ başka neler sebep olabilir? bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

 

o dizlerdeki belirtilerin tamamı annemde var. sebepleri gonartroz ve baker kisti. özellikle baker kisti büyüdüğü vakit annem ayakta dururken bile dizi tak diye kendiliğinden öne kırılıyor ve düşer gibi oluyor. baker kisti ile ilgili de iki ekol varmış. bazı doktorlar ona dokunmam derlermiş, bazısı da ultrason altında içinden sıvı çekerlermiş. valla annem sıvı çektirttiriyor çünkü diğer türlü sürekli ağrı içinde, ne oturabiliyor ne kalkabiliyor, bir gün bu sebeple dizinin üstüne düşse daha büyük sıkıntı, zaten dizler nanay.
bizim tecrübeler bu yönde.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

Şahsi tavsiyem bir şekilde romatolojiden randevu almaya çalışın.

e mice

İnstagram'da Dr. Bülent Demircioğlu'nu bulup bi incele lütfen. Sebebi bulunamayan ya da emin olunamayan durumlarda mesele çok yüksek ihtimalle psikolojiktir, travmatiktir. Teavma sağaltımı yapılınca iyileşen çok kişi var. Bi bakıver lütfen. Çok geçmiş olsun.

muhayyer divan

Bana baker kisti dediler ortopediden,sonra ftr'ye gittim, bel fıtığı çıktım; ameliyatın eşiğinden döndüm.
İyi bir fizik tedavi uzmanınından da görüş almanızı öneririm.

strawberry first

bir fizik tedavi uzmanına danışın bence. onlar daha komplike bakıyor.

mikahakkinen

Ayaklar ve dizilier diye geldim yanlış okumuşum benlik bişey yokmuş gidiyorum geçmiş olsun

ananiyimioguz
1

mobil görünümden çık