Selamlar,

Bu miras konularına hayatımda hiç girmediğim için bir fikrim yok. Şimdi annemin teyzesi var 85 yaşında, kendisininde 1 tane evi var. Kendisinin çocuğu yok hiç evlenmedi. Sadece yeğenleri var.

Teyzesine sadece annem bakıyor tüm ihtiyaçlarına o koşuyor bakıcı parasını annem öder, elinden geldiğince her ihtiyacına koşar. Diğer yeğenlerin yıllardır aramışlıkları bile yok o derece.

Herhangi bir karşılık beklemiyor ancak teyzesi evi bugüne kadar yaptıkları için ona bırakmak istiyor. Bu isteğini yapabilir miyiz yoksa diğer yeğenlerden onay falan almak gerekiyor mu

 

Teyzemin akli dengesi yerindeyse, evini annenize satabilir ya da bağışlayabilir. Bunda bir sıkıntı yok.

Ancak yeğenlerden herhangi biri duruma uyanıp muris muvazaası davası açıp satış ya da bağışı iptal ettirebilir.

Bu konuda güzel kaynaklar var. Google Abi'ye muris muvazaası deyin. O anlatır size.

Mirket

Ölünceye kadar bakma akdini araştırabilirsiniz.
Bu aşamada, teyze hala hayatta iken yeğenlerden herhangi bir onay almaya gerek yok. Doğrudan sağlık raporu ile işlem yapılabilir.

Ölüm sonrasında muris muvazaası konusu gündeme gelebilir+1

hayalhayal

bunun en garanti yolu ölmeden bu işlerin halledilmesidir çünkü ölünce o işler hep karışıyor. teyzenin aklı yerindeyse, önce gidip tam teşekküllü bir devlet hastanesinden Fiil Ehliyeti Raporu çıkartmanız gerek. sonra da noter'e gidip satış işleminin ya da bir avukat aracılığıyla bağış işleminin olması gerek.
fiil ehliyet raporu yani aklı yerinde raporunun kurul önünde olması şöyle önemli, biz muris muvazaası davası açmıştık mesela dedemin evi için çünkü karşı tarafın elinde, devlet hastanesinde bir nöroloji uzman hekiminden alınmış sıradan bir kağıda" aklı yerindedir" yazılmış bir yazı vardı. dava sonucu o rapor düştü çünkü hakim bile dedi ne alaka hammuğa, böyle rapor olmaz.
ama kurul önünde alınan raporlar düşürülemiyormuş.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

önce hastaneden devir yapabileceğine ilişkin rapor alın. daha sonra bağış yoluyla annenize devretsin. bağışın harcı yüksektir ancak daha sonra dava açılmasının önüne geçersiniz

paintov

Avukatla gorusun hastaneden rapor alinmasi fln gerekir. Kendi aralarinda evi verse oldukten sonra dava acip iptal fln ettirwbilirler

oscar
1

mobil görünümden çık