başlığı takip ettim de, ailenin baş şüpheli olduğu çok açık. hani abisi kıskanç vs. abisi bir şey yapmış olabilir, bunlar da okeydir.

ama ben şeyi anlamadım; ailenin "aile boyu motivasyonunun" sebebi neymiş?
yani çağla'yı öldürmeye karar vermişler diye anlıyorum. ama neden?

çünkü işte anne komşu inme saatini, ordan doktora gitme saatini falan hep önden planlamış diyelim cinayet için.
hadi abi de cinayette yer aldı diyelim.

motivasyonları neymiş yani? niçin planlı bir şekilde çağlayı öldürmüşler?
hani anlık bir sinirle, kıskançlık mevzusuyla bir cinayet işlense senaryo tam rayına oturuyor da. annenin bu doktor randevularını falan hep önden ayarlaması etmesi gibi şeyler işin içine girince, niçin bunu planladıklarını anlamıyorum.


ben mi kaçırıdk bu kısımlardaki "sebebi?"

 

Dedesi tüm mirasını ona bırakmış olabilir.

dissendium

sorunu pek anlamadım ama motivasyondan ziyade abi nin zorbalığının sonucu gibi algılıyorum bazı okuduğum yorumları.

miras olayını da duymuştum yorumlardan biri bunu şu şekil geçersiz kılıyordu. kız tüm fotolarında çiçek gibi bakılmış, çok mutlu görünüyor. böyle olsa bi yerde kızlarını ihmal ederler falan...

geveze yazar

ben çağla'nın olayını 2000 senesinden beri bilir, takip ederim. açıkçası bu seneye kadar aileyi hiç şüpheli görmemiştim, hatta ben hep komşulardır diye düşünmüştüm ama son dönemde sözlük'ten okuduğum birçok şeyden sonra ailenin işin içinde olduğu aklımda netleşti.
gene de ben çağla'nın planlı bir şekilde öldürüldüğünü düşünmüyorum. annesinin bir ilişkisi olduğunu ya da babasının ganyan bayiisinin paralarını yediğini de düşünmüyorum.
pınarbk denen kadının da bazı şeyleri (mesela katilin solak olduğunu gösterdiği aşşşırı saçma bir video vardı) kendi fikrine uygun çıksın diye saçma ve yanlış şekilde ele aldığını görebiliyorum.

ben çağla'nın abisi tarafından bir tür kıskançlık, bir tür "ben sana ne demedim mi"cilik, bir tür hakimiyet kurma çabası sebebiyle öldürdüğünü düşünüyorum.
anne ve babasının cinayeti ilker'in işlediğinin farkında olup olmadığını, farkındalarsa hangisi ne kadar örtbasa dahil oldular kısmını ise elbette tam tahlil edemiyorum.
anne ve babası bir çocuğu mezara koyarken ötekini de hapse koymayalım diye delil karartmış, olayları çarpıtmış olabilirler.
annesi olaya hiç dahil olmayabilir ama sadece babası delil karartmış olabilir.
belki anne ve baba gerçekten ilker'den de şüphelenmiyor ve olayla hiç bağlantılı olmayabilirler. vs vs.
ama böyle çelişkilerin dağ gibi yığıldığı bir olayda abinin katil olduğu baya ayyuka çıktı gibi.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

anahtar verme olayındayım ben, son yazılanları okudum birde fav özetleri okudum konu ile ilgili aileden ziyade anahtar vermek olayında bizimde başımıza gelen yazlık evde bir hırsızlık olayı var saçma sapan yerlerden ipucu birleştirerek başkasının fark ettirmeden anahtar kopyalanıp yapıldığını gördük böyle bişey olabileceğini düşünüyorum.

çağlanın aaa dediği duyulmuş sanki tanıdık birini gördü gibi izlenim var ama insan şaşkın veya korkmuş olduğunda da aynı tepkiyi verebiliyor.

eja

Bu olay neden bu yıl patladı? Müge Anlı'ya falan mı çıktılar?

Kahvedesu

@geveze yazar,

aslında sorumu açıkladım; teorilerde hep anne, baba ve oğul bir süredir cinayeti planlıyor gibi bir hava var. kadın doktor saatini, komşu ziyaretini hep buna göre ayarlıyor. abi ona göre üniversiteden erken gelip etrafa gözükmeden başka bir dairede yaşıyor/saklanıyor?

yani bu planlı cinayet için ellerindeki motivasyon ne? tüm aile birleşip 15 yaşındaki kızlarını öldürmek için niçin plan yapıyorlar?


-----

abi bir anlık öfkeyle/zorbalıkla kardeşini öldürür, anne baba da "iki çocuğumuzu da kaybetmeyelim" diyerek cinayeti örtbas etmeye çalışabilirler. bu okey, bu gayet açıklayıcı bir motivasyon olur.

ama cinayeti önceden planlayacak motivasyon ne yani? teorilere göre önceden planlamışlar çünkü.

tchuck

miras ya da hayat sigortası için diyorlar. ama ortada bi belge vs yok. şu an aktif olarak soruşturuluyor mu bilmiyorum ama öyle olsaydı aile gerçekten bu cinayet sayesinde bi mal mülk edinmiş mi, miras intikali olmuş mu yoksa sigortadan para almış mı açıklanırdı heralde.

. çok üzücü bi cinayet ve aydınlanmasını ben de isterim ama insanlar sanki kırk yıllık dedektif gibi sürekli bi şeyler sallıyor. geçen biri şey yazmış. bunca yıldır sigara içiyorum asla sigaramı yarım bırakmadım, anne baba yarım bırakmış, çok şüpheli bilmemne. gerçekten bu mu yani? genel düşünceler vs de buna benziyor. bilimsel bi dayanağı yok. ekşisözlük gündem oluşturmak açısından iyi olabilir ama sözlükte sayfalarca sallanan görüşlerle çözülmeyecek bu cinayet.

ayrıca şu büyükşen çifti cinayeti mesela. onda da insanlar konuştu etti, kız suçlandı, oğul suçlandı vs. ne oldu? yan evdeki çifti öldürmek için gelen katiller adresi karıştırıp büyükşen çiftini öldürdü. demek ki hayatta olmaz denilen şeyler de olabiliyor.

elorelia

ya katil belli ama halen daha hapiste değil ben bunu anlayamıyorum

Hallegadola
1

mobil görünümden çık