Çevre duyarlılığı doğaya saygı falan hep kapitalizm oyunu. Duyar kasmanın gerçek örneği yani. Aynı şeyi mesela plastik naylon mika polar gibi yapay ve petrol ürünü olan malzemeler için düşün, neden kenevir bitkisinin bazı çeşitlerini kullanarak aynı şeyleri en az aynı ucuzlukta ve verimlilikte üretmiyorlar da plastiğe naylona mikaya silikona polara ve daha nice saçma sapan şeylere yükleniyorlar, doğadaki mikroplastik yükü gittikçe artıyor vs? Neden bunu doğal malzemelerle yapmanın yollarını aramak varken sürekli tüketim çılgınlığını körüklemeye uğraşıyorlar?
Aynı onun gibi işte. En bulutlu en karanlık gökyüzünden bile güneş enerjisi elde edebilen bir teknolojiden bahsediyoruz, insanların metro girişlerindeki turnikelerden geçişinden elektrik elde eden bir teknolojiden bahsediyoruz, neden hâlâ petrol mazot lpg ve hâlâ petrol kaynaklı elektrik diye düşünmeden edemiyorum. Sonuç iç açıcı değil.
şuan elektirkli araçların çevreye bir pozitif etkisi yok , batarya üretimini geçtim , o arabaları şarj etmek için üretilen elektriğin tamamı yenilenebilir enerjiden üretilmiyor ki. önce tüm elektriğin yenilenebilir enerjiden üretilmesi lazım.
@muhayyer divan hocam haklısın ama elektriği depolamak da mesele aslında.
en karanlık gökyüzünden nasıl elde ediliyor ?
tr.wikipedia.org:~:text=Centennial%20Light%2C%20(T%C3%BCrk%C3%A7e%3A%20Y%C3%BCzy%C4%B1ll%C4%B1k,s%C3%BCrekli%20olarak%20a%C3%A7%C4%B1k%20kalmas%C4%B1%20sa%C4%9Flanmaktad%C4%B1r.
Bu ampul hala yanarken özellikle birkaç ayda patlayacak ampüller, kullanım ömrü 5-10 yıldan uzun olmayacak şekilde üretilen beyaz eşyalar, 3-5 yılda programı artık desteklenmeyen telefonlar üretilen Dünya'da senin olaylara yaklaşımındaki iyiniyetten ben de istiyorum.
Yalnız cevaptaki çevre dostu enerjinin üretimine katılmıyorum. O enerjinin üretimi tamam da o enerjinin depolanması konusu tam bir çevre faciası. Bir kalem pil bile 4 metreküp toprak öldürüyor. O olay hiç de öyle söylendiği kadar çevre dostu değil yani.
Herkes parasına bakıyor. Avrupa zaten şov peşinde, faydalı işler de vardır ama bazıları cidden dostlar alışverişte görsün hesabı, şu an şişelerin kapakları şişeden tamamen çıkmıyor. Bu da bir çevre duyarlılığı yani düşün.
Bazı tedbirler de epey komik durumlara yol açıyor. Dizellerin aylık vergisi çok yüksek kullanılmasın diye. Ancak dizel alan yılda 35.000 km sonrası karda oluyor. Bu nedenle dizeli hep çılgınca yol yapacaklar alıyor. 10 yaşında arabalara 300-400 bin kilometrelere kadar biniliyor.
Bu aslında teşvik değil aksine piyasayı ellerinde bulunduran küreselci takımın yönlendirmesidir.
Önümüze konan ne varsa teknolojik gereklilik, olmazsa olmaz diyerek tanınmış medya organları tarafından hemen kabul ediyoruz. Hemen her hususta filtrelenmiş haberleri dinliyoruz görüyoruz oysa.
Hıyarım var diyene tuzlukla koşanların bulunduğu hayatı yaşıyoruz maalesef.
Çevre dostu enerji tiketimi, kavramını savunan ve bu hususta yol yöntem belirleyenlerin dünyaca tanınmış gerçekleştirdikleri toplantılarına bakın, kendi fosil yakıt tüketen özel jetleriyle giderler.
Ayrıntılarını bilmiyorum ama elektrikli bir araç bataryasının kazada bir zarar görmesi beklenenden daha büyük masrafa yol açtığını okumuştum.
Evet aynı motor opsiyonunda olsa bile suv araçlar daha ağır ve aerodinamik olarak farklı yapıda olduğu için daha fazla emisyon üretecektir. Ama şöylede bir durum var emisyon tamamen yakıt tüketimi ile ilişkili yani 7 lt tüketen bir suv 9 litre tüketen bir araçtan daha az emisyona sahip