neden böyle oldu bilmiyorum. hiç bir program açmıyor. paint ile aç diyorum onu da açmıyor.. bunlar uzun zaman önce eski telefondan aktardığım fotolar ve telefondan yedekleme şansım da yok ne yapabilirim. lütfen yardım edin.




 

Dosya uzantısı JPG değil de HEIC veya HEIF gibi bir şey mi?

michael_knight

@michael_knigh evet aynen öyle ama bazıları öyle bazıları değil gibi

iwillsee

Windows kullanmayı çok bilmiyorum ama burada dediğine göre "Windows Photos" adlı programla açıp JPG olarak kaydedebiliyormuşsunuz.
discussions.apple.com

Bir de şu siteyi yazmışlar: heictojpg.com

Nasıl yapacağınızı bilmiyorum ama o HEIC to JPG gibi isimlerle ararsanız bol bol anlatan web sayfası ve YouTube videosu olsa gerek.

michael_knight

microsoft store'dan "HEVC Video Uzantıları" adlı uygulamayı satın aldım. 2,5 tlye.
benim sorunumu çözdü.

unalub

ayarlar > kamera > formats > high efficiency seçili ise fotoğraflarınız heic olarak kaydediliyor, most compatible'da ise jpeg

fakat bu ayarı yapınca eski çekilenler fotolar etkilenmez, iphone'dan direkt olarak diske atınca heic gelir, fakat icloud üzerinden o fotoğrafları indiriseniz jpeg olarak iner. veya mail/whatsapp üzerinden paylaşarak alırsanız...

malheiros

Fotoğraf üzerinde oynama olduysa bozuk oluyor formatı genelde. Ben öyle hatırlıyorum. Benim de yüzlerce fotoğrafımın formatı farklıydı hep, ne yaptıysam açamadım.

allahkitapwesli
1

mobil görünümden çık