bir psikiyatrist internette yorum yapabilir ve tanı koyabilir mi? yorumu yazdığı kişinin gerçekten hasta olup olmadığını bilemiyorum bittabi fakat intihara meyilli olduğunu söyleyen kullanıcıya bir doktorun hakaret eder gibi tanı koyduğunu görerek sinirlendim. etik olmadığı aşikar, şikayet etmek istiyorum ben bu kişiyi. sizce yanlış mı düşünüyorum?




 

Kim o veysi çeri mi ? :)

grimavi

internette sorunlarını okuyarak birine tanı koymasından bahsediyorum @mehmet. sanal bir yolla sanal bir kullanıcıya, hastasına değil.

anna sun

Koyabilir.

doharkoman

kendi hastası değilse veya karşı taraftan "benim neyim var" tarzı bir soru sorulmamışsa bu yaptığı etik değildir şikayet edilebilir ama hukuki bir yol seçilirse sonunda bişey çıkmaz.

numlock

kesinlikle böyle bir şey yapamaz. eğer bu kişi hekimse türk tabipler birliği'ne, psikiyatri hekimi ise ayrıca türkiye psikiyatri derneği'ne şikayet edebilirsiniz. ancak buralardan olumlu bir sonuç almak çok mümkün olmayabilir. ekran görüntüsü alıp cimer üzerinden sağlık bakanlığı'na şikayet ederseniz daha hızlı bir süreç olur.

görünmezkaza

@görünmezkaza, çok teşekkür ederim. sabim üzerinden şikayetimi ilettim. 184ten aranmışım bu kadar hızlı beklemiyordum, kaçırdım... az önce arayıp bunu belirttim, aramalarını bekliyorum.
ilk aklıma cimer gelmişti ama sabim daha doğru geldi. dediğiniz kurumlara da bakarım sonuç alamazsam.

anna sun
1

mobil görünümden çık