A ve B araçlarının her biri sol tarafa dönüş yapacaktır.
Her ikisinin de aynı anda dönüş bölgesine geldiklerini kabul edelim.
Hangi senaryo doğru olur?
A1-B1 mi A2-B2 mi?

hizliresim.com

 

a1 b1 tabii ki. yolun sağından gidilir.
fakat şöyle döndükleri yer tek yönde a2 b2 daha mantıklı olur.

jelly bear

A1-B1 fakat instagramda böyle bi videoyu gülerek "Kanadalılar kurallara aşırı uyuyor" diye paylaşıyorlardı :)

nhk ni youkosu

Ben a1 e göre hareket ettim ama diğer araç (ukrayna plakali) b2 rotasını izleyince anlık sinirler gerildi. Sonra dedim acaba ben mi hatalıyım ve sorayım dedim.

emcekare olmadi einstein olsun bari

Esasinda 1 no’lu secenekler uygulandiginda araclar birbirinin yolundan geçmemiş oluyor, tabii yeterli bosluk varsa. Bu tarz bir yer var bildiğim, tek gidis tek geliş, ortada araba boyu kadar genis boşluk bar orada bekleyip oncelik olan yolda müsaitlik olunca geçiyorlar.

mbond

olması gereken A1-B1 (sola dönüşler dışarıdan yapılır) ancak en doğrusu iki aracın da ortadaki kareye çapraz şekilde gelip birbirlerinin önünden dönüş yapmaları. sonrasında yolun uygunluğuna göre sağ ya da sol şeride yönelebilirler. en azından avrupa’da trafik böyle işliyor. yani sen a aracı olarak 1. yolu izleyerek b’bin dönüşünü engelleyemezsin. ikinizin aynı anda dönüş yapabileceği şekilde ortada buluşmalısınız.

ukraynalı, avrupa'da olduğu gibi senin önünden dönüş yapmak istemiştir. sen arkasına geçmeye çalışınca afallamıştır muhtemelen, gerginlik ondan çıkmıştır.

ps: türkiye'de araçlar birbirlerinin önünden mi arkasından mı dönüş yapıyor hatırlamıyorum. önemli olan tr kuralları tabii ki.

sir gawain
1

mobil görünümden çık