balkonda saksıda fesleğen yetiştireyim dedim. ortalığı minik sinekler bastı. internetten görüp kuru soğan denedim kaçmadılar. bunlardan kurtulmanın yolu nedir?




 

ben tarçın döküyorum saksılara
hem besleyici hem de sinek böcek kovucu .
bir de aspirinleri suda eritip az az vermiştim bir ara . bu yöntem de işe yarıyor

devilone

internette suyla karıştırın diyolardı ama suyla karıştırmadan direkt bocaladım umarım bi şey olmaz ve işe yarar

jelly bear

Merhaba, toprağını kaliteli bir toprak ile değiştirmeniz lazım.

from where i ride

suya elma sirkesi koyup fısfısla sıkıyorum arada , bunu da yazmayı unutmuşum .

bir de geceden suya birkaç sarımsak koyup bekletip sabah az az saksılara koyabilirsin bu hem çiçekleri coşturuyor aşırı seviyorlar . hem de sinek böcek vs önlüyor .
bu ara en büyük hobim saksı çiçekleri ve hepsi delirdi salonumun yarısı yağmur ormanları gibi oldu .

devilone

Efendim sizin saksı toprağı diye satın aldığınız şey, toprak değil, torftur. Yani bataklık çürüyüğüdür.
Su tutuculuğu fazla sıvı gübrelemesi kolay, yabani bitki tohumu barındırmayan, hacimli ve ucuz bir malzeme olduğu için çiçekçilik sektöründe bol miktarda kullanılır.
Ancak kullanıma hazır hale gelmesi için ilaçlama ve gübreleme işleminden geçmesi gerekir ki maliyetli bir iştir. 3 harflilerde bu işlemlerden geçirilmemiş olarak satılır.
Su tutumu fazla ve elimiz de ayarsız olduğu için bitkilerimizi çürütmemizi sağlar. Ama zaten besinsiz bir malzeme olduğu için de zaten bitkilerimiz ölecektir.
Bu girişten sonra gelelim sinek meselesine. Torfun içinde bol miktarda çürüyük ve bu arada bu sineklerin larva ve yumurtaları bulunur. Dış etken olarak ne yaparsanız yapın uzun süreli bu sineklerle başedemezsiniz, sürekli ürer ve evinizin mutfağı ve banyosuna yerleşirler .

Çözüm torfun hava ile irtibatının kesilmesidir. Yani kaliteli torf veya bahçe toprağı veya sıva kumu bulup, saksıdaki torfun üzerini yarım santim kadar kaplayacaksınız. Sineği anında ve sonsuza kadar kesmiş olursunuz.

Mirket
1

mobil görünümden çık