Şöyleki bize borç çıkarmışlar. Hissemize 2.600 lira küsur pay ödeme çıkmış. Çatı tamiratı vs vs diyor. Yüzlerce kişinin oturduğu bir site bu arada. Yalandan 200 lira toplayayım dese dahi nasıl bir rant olur malumunuz olacağı üzere.


Sundukları bir tamirat evrağı vs hiç birşey yok bu arada. Gerçi ahlak yoksunu olan biri onun da sahte yollarını bulur da...

Özetle kalabalık büyük sitelerde yönetiminin haybeden milletten para toplayıp toplamadığından nasıl emin oluyoruz?


Yoksa güvenip ortalığı karıştırmayıp bize her söylenen borcu ödemek mi lazım?

 

denetçi var. her gider kaleminin fiyatı belli. gelir belli. gidin sorun neye ne kadar harcadınız fatura isteyin gerekirse.
gelir gider paylaşılmak zorunda.

jelly bear

Site yönetimlerinde bazen paranın harcanması ve kullanımı konusunda sorunlar yaşanıyor.
Hem yönetim hemde ayrıca denetimden sorumlu olanları da seçmek lazım..

Sizin gibi düşünenlerle birlikte ortak hareket edin.
Jeneratöre alınan yakıtı aracı için kullanan bile olabiliyor.

diyecevaplandı

özellikle büyük sitelerde inanılmaz bir rant var. yönetici firma da genelde aşiretten bozma tipler oluyor. aynı zamanda emlak işi, oto galeri, ufak tefek inşaat işleri falan da yaparlar. atıyorum "ekşi yönetim"dir şirket adı ama aynı zamanda abisi "ekşi oto galeri"dir, kardeşi "ekşi inşaattır" vs. gibi.

asla güvenilmezler, paranın çoğu da dediği gibi harcanmaz. tamirat yaptım der, şişik bir fatura alır, bitti gitti. zaten bu adamlar hep aynı insanlara iş yaparlar (tamirat, bakım, onarım, sulama vs. gibi)

numlock

ek bütçe toplanması ortak karar ile alınan bir konudur deftere yazılır şu tarihte toplantı yapıldı para toplanmasına oy çokluğu ile karar verildi şeklinde. ha mecbur bazı işler vardır asansör bozulur çatı uçar vs bu durumda hemen aksiyon için para toplanabilir ama gene deftere yazılmalıdır. denetçilerde bu paraların nereye gittiğini denetler fiş fatura kontrol eder.

basond
1

mobil görünümden çık