Eymir'den sıkıldım artık. Havalar güzelleştiği için de aşırı kalabalık oluyor. Nispeten insanların (mümkünse araçların da) uğramadığı huzurlu bir doğa yürüyüşü yapabileceğim orman biliyor musunuz?

Toprak yol da varsa tadından yenmez.


 

Beynam ormanları olabilir haftaici tabii

dedeminhirkasi

Eymir Gölüyle, Oran Sitesi arasındaki bölge olabilir. Toprak yürüyüş yolları var.
İmrahor Vadisiyle Samsun yolu arasındaki ormanlık bölge olabilir.

ankarakecisi

ben de eymir ile turan güneş arasındaki ormanı diyecektim. hafta sonu bile çok kalabalık olmuyor. çünkü çok büyük. oradaki patikaları topla, yaklaşık 50km. yani sadece kendin olacağın şekilde yer bulabilmen zor. trekking tarzı yerlere gitmen gerekli.

malheiros

bahsettiğiniz yer odtü ormanı mı? çevresinde tel var ama nerden giriliyor göremedim

jelly bear

turan güneş ile eymir arasındaki orman dediğiniz yer odtü ormanı. ben de giriş yasak biliyordum ama insanlar yürüyor içeride. turan güneş üzerinde giriş kapısı var. eğer o kapı açıksa giriş serbesttir, kilitliyse girenler de tellerin kesik bir yerinden kaçak giriyordur.

kibritsuyu

Turan Güneş'te Panora kavşağının 100m ilerisinde (Gölbaşı'na doğru) sol taraftaki ilk kapıdan girin. Giriş serbest. Sadece iki sene önce orman yangınları olunca o yaz dönemi yasakladılar, sonra yine açıldı. Alternatif olarak Eymir içinden de o patikalara çıkabilirsiniz. Göl yolu içinde ormana girmek yasaktır yazıyor, ama herkes dolaşıyor. ateş yakmayıp, kara avcılığı falan gibi şeyler yapmadıktan sonra kimse karışmaz.

malheiros
1

mobil görünümden çık