Karımla bir konu hakkında farklı fikirlerdeyiz.1 yaşındaki oğlumuzu muayene eden doktor, oğlumuzun pipisinin gömük olduğunu, ( pipinin yağ dokusu sebebiyle bir kısmının kasık içinde kaldığını) ama bir kaç yıl içerisinde pipi boyunun normale döneceğini söyledi. Karım insanların pipi uzunluğunun babadan gelen xy kromozomu tarafından belirlendiğini öne sürüyor. bense xy kromozomunun sadece cinsiyetin erkek veya kız olarak belirlediğini, fiziksel tüm özelliklerin ise cinsiyet ne olursa olsun anne ve babadan gelen genetik aktarımlar tarafından ortak olarak belirlendiğini öne sürüyorum. Karım ise üreme organı ve hücrelerini babanın aktardığına inanıyor. bense çocuğun pipisi kısaysa babasından kaynaklıdır fikrini kabul etmiyorum. bu konudaki hakikat nedir? Burada kim haklı?




 

eğer öyleyse annem için üzüldüm bak şimdi :)

şaka bir yana şöyle bir yazı buldum; sorunun cevabı büyük ölçüde evet:

"Erkekler, babalarından bir Y kromozomu ve annelerinden bir X kromozomu alır. Kadınlar ise her bir ebeveyninden birer tane olmak üzere iki X kromozomunu miras almaktadır. X kromozomu 900-1.400 gen içerirken, Y kromozomu yalnızca yaklaşık 70-200 gen içermektedir. Y kromozomu, erkek cinsel organının ve doğurganlığın gelişimini denetleyen genleri taşır. Ancak penisin boyutunu ve görünümünü belirleyen genlerin tümü sadece Y kromozomuna bağlı değildir.

Genetik mutasyonlar, bazı genlerin aktif bazı genlerin inaktif olması, diğer fiziksel özelliklerin yanı sıra penis boyutu ve görünümü üzerinde etkili olabilmektedir. Bu durum, aynı biyolojik ebeveynlere sahip kardeşler arasında penis boyutunun neden farklı olduğunu açıklayabilmektedir. Bu nedenle, penis boyutu, bir kişinin ebeveynlerinden aldığı genlerinin, kendi benzersiz genlerinin ve diğer dış faktörlerin bir kombinasyonuna bağlıdır."

numlock

kız çocuklarının yumurta rezervi anne karnındayken belli oluyor. yani annenin belirlediği düşünülüyor. zekanında anneden geçtiği düşünülürse, her şeyi anne belirliyor gibi.

mikahakkinen

Penis boyu veya meme iriligi tamamen irksal ve genetiktir.

Kürt kizlarinin seslerinin çok iyi olmasi, balkan erkeklerinin cinsel organlarinin beyaz ten renginde olmasi gibi.

Dolayisiyla evet, her sey babadan gen aktarimiyla olur.

Yourcousinmarvinberry

chatgpt'ye sordum. Cevabı mix olduğu yönünde. Yani hem anneden hem babadan geliyor genler. kimin geninden dolayı bu yaşanmış bilmeniz mümkün gözükmüyor. karınız sizi suçlamayı bırakmalı

Polygenic de deniyormuş buna.

Sebastian

Benim penisim de gömülü. Tamamen içeri kaçabililiyor oturunca.

Erekteyken de en son lisede ölçmüştüm tam hatırlamıyorum 15-16cm oluyordu. Gerçi sonradan 20 kilo almışımdır gerilemiştir.

Ben çok sorun etmedim, hayatımdaki insanlar da etmedi.

Babamı bir kaç kere kazara görmüştüm onunki benimki gibi değil normal dışarıda sallanıyor erekte değilse bile.

Benimki erekte değilse hiç ortada gözükmüyor.

Bunun sebepi penislerin et penisi ve kan penisi diye ikiye ayrılması.

Bendeki ve sizin çocuktaki kan penisi büyük ihtimalle.

Çoğu alanda avantajlı bile sayılabilir. pantolonda sağa sola sıkıştırmaya gerek olmuyor.

Çoğu etkinlik veya sporu yaparken rahatlık sağlıyor.

İhtiyaç olduğunda da ta taaa işte geldim burdayım ben bu işte ustayım diyor.

Bence bir sorun yok.

Yani ben direkt çürütüyorum babadan gelmediğini. Ama şöyle, daha eskiden vardı da babamdan sebep mi geldi onu bilmiyorum tabi. Gerçi dedemi de görmüştüm hamamda onunki de normal dışarıdaydı.

ananiyimioguz

babadan xy kromozomu gelmez. x veya y gelir, bu da cinsiyet kız mı erkek mi olacak onu belirler. kadından y gelmesi imkansızdır, bu yüzden kadından gelen genlerin cinsiyet belirlemede bir rolü olmaz.
yazdığınız şeyde haklısınız. cinsiyet dışında kalan herşey ortaktır. daha doğrusu, babadan da gelmiş olabilir, anneden de gelmiş olabilir. bunu bilemezsiniz.
penis sadece erkekte olduğu için bunun erkeğe bağlı oldugunu düşünmek yanlış. eğer penise dair her şey sadece babadan gelen genlerle belirleniyor olsaydı beyaz baba siyah anneden doğan melez bebeğin penisi bembeyaz kalan yerleri melez olurdu ki bu saçma olur.
ayrıca kadının genlerinde babasından gelen ve penis boyunu etkileyen bir şey olabilir ve bu çocuğu etkileyebilir.
kaldı ki klitoris de küçük bir penistir neticede. kadın ve erkek cinsel organları özünde aynıdır

benarrivo

yahu ben içiniz rahat etsin diye tüm çıplaklığı ile kendimi açıyorum beni niye tiklemiyorsunuz -_- detaya inmemdeki sebep, ona rağmen gömülü yani sanki 5cm miş de o biraz kaçıyormuş gibi algılanmasın diyeydi yoksa durduk yere niye teşhircilik yapayım.

ananiyimioguz

esinizle olan bu iddialasma cok toksik.Ne farkeder ki anneden yada babadan gelmesi.Kim neyi kanitlamaya calisiyor ve neden?

turkuaz
1

mobil görünümden çık