selamlar, işten çıkartılsam bu yeni işe başvururken beni etkiler mi?
verin tazminatımı gideyim demek istiyorum fakat bi arkadaş yeni işe girerken bunu görürler dedi. nasıl oluyor bu durum?



 

sen bilgi vermediğin sürece sistemden hiç bir şey göremezler.

gabe h coud

SGK işten çıkış kodları var aşağıdaki listeye göre "46" koddan çıkartılırsanız ve bir şekilde haberleri olursa size sıkıntı çıkartabilirler. Yukarıda ulaşamayacakları söylenmiş, çok sorun olmasa gerek.

46 - 4857 sayılı Kanun Madde 25-II-e İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.

www.tes-is.org.tr

Edit: Emin olmadığım kısmı çıkardım.

salihdt

ik tazminatımı almam için çıkış gösterdiler karşılıklı iyi niyetli anlaştık deniliyor genelde. sebep olarakta şirket küçülmeye gidildi deniyor.

eja

görsünler. ne olacak ki?

benarrivo

@benarrivo işe alınmama korkusu işte zaten yaşıma göre tecrübem çok az. bi de böyle bi durum olursa diye çekiniyorum.

high hopes of the sozluk

Prensip olarak iş yerinizle iyi ayrılmaya bakın. Çok anormal durumlar yaşanmadığı sürece anlaşarak, el sıkışarak ayrılmak en iyisidir.

İş görüşmelerinde önceki iş yerinizden neden ayrıldığınız sorulacaktır. Bunu da arıza bir tip olup olmadığınızı anlamak için sorarlar. Uygun bir cevap verdiğinizde sorun yaşamazsınız.

Son olarak yeni bir iş bulmadan mevcut iş yerinizden ayrılmanızı tavsiye etmiyorum. İş bulup ayrılırsanız içiniz çok daha rahat olur.

pispinti

İK'ya vereceğiniz barkodlu SGK dökümünde her şirketten nasıl ayrıldığınızı gösteren kodlar bulunuyor. İK'cılar genelde tüm mülakatları geçtiniz ve ilgili bölümün müdürü ok bu adamı istiyorum dedikten sonra, gidip de oradaki detaya bakmazlar.

Ama bakarlarsa da görürler. Ben o aşamadan sonra bir şey değişeceğini düşünmüyorum.

Pratikte hiçbir İK'cı bu durumla uğraşmaz diye düşünüyorum.

barabas
1

mobil görünümden çık