1 senedir ford fiesta otomatik benzinli araç kullanıyorum. 2013 model ve 2.el olarak aldım. Arabayı çok sevsem de (basınca uçuyor resmen çok atik 1.6 motor 105 hp) arızaları ve masraflarıyla beni kendinden bıktırdı. 1 senede 100bin masraf yaptım, şakasız ve abartısız.
-şanzıman yenilendi
-beyin yenilendi
-katalizör yenilendi
-gaz kelebeği yenilendi
-oksijen sensörü yenilendi

Hepsi sıfır olarak yenilendi.
Artık arabada bir arıza çıkamayacağı söylense de inanmıyorum açıkçası, durdukça masraf çıkacak diye satmak istiyorum. Ama gel gör ki piyasa dupdurmuş, arabama 250bin teklif eden bile oldu artık saçmalamada sınır yok.
Ben 550-600’den aşağı satmak istemiyorum.
Şimdi satma diyolar ama 2 ay beklesem fiyatı yükselecek mi ki?
Bu 2 ayda da yeni masraflar çıkarsa da cabası…
Şuan biniyorum arabaya ama arıza yapmasından da çekiniyorum.
Napıyım satıyım mı, bekliyim mi sizce? Ford puma’ları çok beğeniyorum ama artık Ford’a yanaşmamalı mıyım acaba?
800’e kadar hangi arabayı tavsiye edersiniz?
İkinci elden öyle korkuyorum ki artık arabasız kalmaya bile razı olabilirim bi süre…

 

clio 1.3 tce al rahatına bak.

jelly bear

@jelly
Clio kiralamıştım uzun yola gittim ve benzini resmen içti araba, günlük kiradan fazla benzin parası vermiştim ama motorunu hatırlamıyorum. O zamandan beri biraz çekiniyorum.

megalomaniac

Arızasız araç istiyorsan Toyota'dan şaşma ancak konfor, lüks veya performans beklentin olmasın. Bende auris vardı 2 sene 0 problem ile bindim ancak sürücü dahil herkesi araba tutuyordu.

mirty

2013 model için şanzıman yenilenmesi büyük arıza? Kaç km idi? 200.000 i geçtin mi?

benaslindayohum

Yanlış anlamayın fakat o b sınıfı 11 yaşında arabaya fazla bağlanıyor olabilir misiniz? 2013 model opel astrayı geçen aylarda sattım ve sıfır km almıştım. Araba 10 senelik olsa da sadece oksijen sensörü arızası verdi onu da sıfırlayınca sorun kalmadı.
1.6 motor ve 105 bg basınca uçuyor demeniz bana komik geldi, aracınızdan beklediğiniz fiyat ve yaptığınız masraf daha komik geldi. Ben c sınıfı sizinkine göre üst segment arabayı aynı paraya sattım. Hani focus olsa bir nebze anlayacağım fakat o model yılı ford fiestaları da biliyorum kütük gibi daracık ufacık arabalar 1.3 tce clio ile kıyaslayıp çekinmeniz bana komik geldi üzgünüm.
Parasıyla alınan ve bu kadar masraf çıkaran bir makineye ne olursa olsun böyle bağlanmamanızı öneririm.
Zira sizin kadar olmasa da ben de eski arabamı çok severdim. Fakat şimdi alman olmayan toplum tarafından hor görülen bir başka markaya geçsem de şu an kendime özellikle performans anlamında makatımla gülüyorum.

denizgonen

otomatik viteste en sorunsuz araçlar japon arabaları. genelde estetik özürlü oluyorlar ama en sorunsuz şanzıman da onlarda oluyor. toyota, nissan, honda, hepsi iyiler.

yine b sınıfı istiyorsan 2017-18 model hibrit yaris bulabilirsin 800'e. ama km'si mümkünse 50k altı olsun. 100k'ya kadar muhtemelen arızasız kullanırsın.

2013 model b sınıfı bir araca gereğinden fazla masraf yapmışsın bence. 1 senede arabayı neredeyse komple yenilemişsin. araba theseus'un gemisine dönmüş. üzgünüm ama baya baya dolandırılmışsın, 1 senede bu kadar büyük arızalar normal değil. bir daha araç almaya gittiğinde bilen biriyle gitmeni ya da öncesinde bir ustaya iyice kontrol ettirmeni öneririm. otomatiğe devam edeceksen ford sevdasından da vazgeçmelisin.

sir gawain

@benaslındayohum 191.000 km'de şuan

@denizgonen kesinlikle haklısın artık kurtulmak istiyorum ama geçen sene 397.000'ye aldım, şuan nasıl 450-500'e razı olayım hem de bu kadar masraf yapmışken :(

@sir gawain arabayı almadan önce satıcıyla hiçbir bağlantısı olmayan 3 farklı ustaya gösterdim, tanıdık ve iyi ustalardı ayrıca ekspere götürdüm. Gören herkes "çok iyi tertemiz araba, sen almayacaksan veya vazgeçersen numarasını ver biz alalım" dediler. Aldıktan 2-3 ay sonra (o süreçte sadece şehir içi ve çok kısa mesafeler (günde 10 km etmez) kullandım) motor arıza ışığı yandı, gaz almama vites atmama sorunları yaşamaya başladım. Aslında o vakit satacaktım ama yenisini alacak gücüm olmadığı için ve şanzıman yenilenirse rahatça binebileceğim konusunda ikna edildiğim için devam ettim kullanmaya. Kısmet işte :(

@thetruenorthstrongandfree yeni bir şanzıman takıldı orijinal

megalomaniac
1

mobil görünümden çık