[medikal]
(9) 

geciken regl

melodi #1582680
çok stresli 1 ay geçiriyorum, yaklaşık 4 kilo verdim(zaten boyuma göre zayıftım şimdi vücut kitle endeksine göre iyice yerlerdeyim) 4gün gecikti reglim ama bütün belirtilerim var artık sancıdan ağlar durumdayım. ne yapılabilir bu süreçte sıcak su torbası-adaçayı-duş denendi.

hamilelikten daha çok kist geçmişim olduğu için ondan korkuyorum. hamile olsam bu kadar regl belirtim olmazdı diye düşünüyorum aslında.


 

Regl dönemlerinizde Bacak ağrısı oluyor mu? Bu dönemde de var mı bacaklarinizda agri

dedeminhirkasi

hamilelikte de regl belirtileri yaşayabilir, hatta ilk aylarda düşük yaşamadan normal regl bile görebilir, fark etmeyebilirsin. ancak ani kilo kaybı ve normalden zayıf olmak da regl düzenini bozan şeyler. bir de üstüne kist yaşadım diyorsun... bu yüzden sen en iyisi doktora git. gebelik şüpheni ortadan kaldırmış olursun, gebe değilsen de sana en iyi tedavi ve tavsiyeyi doktorun vermiş olur. buradan yanlış önerilerle kendini riske atma.

nolmus yani

@dedeminhırkası hayır hiç bacak ağrım olmaz. normal karın ağrısı ve mutlaka bağırsaklarımın bozulması benim belirtilerim.

@nolmusyani kist serüvenim yaklaşık 8sene önceydi sonrasında bir daha problem yaşamamıştım.2-3gün erken-geç bir rutinde devam ediyordu.

melodi

Hamilelik olaylarini bilmem ama stresli oldugunda vücut testesteron basiyor ve regl gecikiyor. O ay yumurtlayamayabilirsin bile.

Bana daha önce ilk ise basladigimda 3 ay adet olmamistim.
Daha sonra stresli bir süreçten geçerken 2 ay olmadim sanirim.
Hayatindaki stres gecmeyecekse ya da sen bundan etkinlenmemeyi beceremeyeceksen jinekologlar dogum kontrol hapi yaziyorlar cünkü öbür türlüsü kiste davet ve bu tehlikeli bir sey.

robert bosch

@robertbosch bir haber bekliyoruz eşimle bugün yarın sonuçlansa en azından olumlu olumsuz belirsizlik kalkmış olacak. böylece de stres kaynağı aslında ortadan kalkmış olacak

melodi

direkt çözümü veriyorum; En yakın aktara gidip civanperçemi istiyorsunuz sonra da bir fincan suya bir tatlı kaşığı ölçüsünde demliyorsunuz ve bunu günde bir kere olana kadar devam ettirin hem sancınız olmayacak hem de adet söktürücü özelliği var.
önemli nokta sakın aşırı tüketmeyin.

tadı epey acı ben tatlandırmadan içemiyorum. şifa olsun şimdiden.

Kediyi üzdün

tadı epey kötü olsa da civanperçemi +1.

penceredengorunenmorbina

Konudan bağımsız olarak bi 'demleme' lafı geçti. O konuda bir şey söyleyeyim.

Bu tip otlar çay gibi kaynatılarak demlenmez. Kaynar suda 4 dakika bekletilirse demlenmiş olur.

Mirket

Benzer bir durumu inositol kullanarak geçirdim (Pholicaps). PCOS'lu olan kadınların kullandığı bir takviyeymiş, bende pcos yok ama strese bağlı çok kilo verdim ve 6-7 ay regl olamadıktan ve artık bacak ağrısından hareket edemeyecekmiş gibi hissene kadar doktor doktor gezdikten sonra bu takviyeye ulaştım. Kullanmaya başladıktan sonra direkt etkisini gördüm ve normalleştim...

silverleaf
1

mobil görünümden çık