istanbul’da her gün araç kullanıyorum.




 

10 dakikada alışırsın.

numlock

Kullanabilirsiniz, dikkatli bir şekilde yola çıkın, kısa sürede alışırsınız. Ancal yolda araç olmayınca insan bazen şaşırabiliyor, en güzeli alışana kadar önünüze soldan git stickerı yapıştırmak ve yoldan geçen birini bekleyip arkasına takılmak.

Kıbrıs'ta trafiğin en önemli kuralı ise döner kavşaktan (adalardan) dönenlere mutlaka yol vermek, vermem dersen adam üzerine sürüyor. Hatta adada birini görünce ben bundan önce geçerim deme, yol ver geçsin, sonra sen geç.

Tutkun

Ters yerdeki direksiyon falan sorun olmuyor, hemen alışıyorsunuz. Dikkat edilmesi gereken iki önemli şey var, birincisi söylendiği gibi döner kavşaklar. Diğeri de sağa sola dönüşlerde kendi şeridinde kalmak. Çünkü ister istemez yılların alışkanlığıyla dönüşlerde- dalıp karşı şeride geçebiliyorsunuz. Ancak trafik genelde oldukça sakin aktığı ve herkes kurallara uyduğu için çok büyük sorun çıkmaz. Maksimum bir iki korna yersiniz :)

thracia

Alışırsınız, sürülüyor. Park yerlerinden çıkarken ve park ederken ben başlarda sorun yaşadım. Şöyle ki geri geri giderken ben hep kolumu arkaya atıyorum. ve normalde kolumu koyduğum tarafta bizde gaz oluyor ya, orada fren oluyor haliyle. Pedalların yerini karıştırdım bir an. Neredeyse arkadakine giydiriyordum, beynim de durdu bir an panikten, neyse ki bir sey olmadı. Kıbrıs'ta bir de map beni hep ara sokaklara soktu orası biraz sıkıntı, çünkü tek aracın gecebileceği mesafeler. Normal araçla bile sıkıntıyken böyle bir durumda bir süre geri geri gitmeye calısmak sorun olabiliyor yani: ara sokaklara mümkün olduğunca girmeyin.

huzurlarinizda huzursuzluk
1

mobil görünümden çık