Yurtdisinda bir sirketle freelancer calismak uzerine anlastim. Odemeyi sirketinize ya da umbrella sirketleri araciligi ile yapabiliriz dediler. Sirketim yok ve daha once avrupaya freelancer calismadim. Boyle tecrubesi olanlar varsa sizce sirketi Turkiyeden mi acmak mantikli? Vergi anlamında daha avantajli ulkeler var mi? Ayrica kendi vergilerimi vs nasil odeyecegim? Bu konuda tecrübeli kisiler yardimci olabilirse sevinirim




 

tr için şöyle bir durum var,

senin banka hesabına giren paraların bir fatura karşılığı olmalı. bu miktar sürekli birikirse maliyenin otomatik kontrolüne giriyorsun. o zamanda normalde ödeyeceğin verginin daha üstünü cezası ile ödemen gerekiyor.

yani diyelim x kişisi veya A firması senin iban'a sürekli para gönderiyor. tutar atıyorum 10m TL'yi aştı. maliye gelir sorar kardeşim bu 10m TL'nin faturası nerede diye?

çalışan olsan sgk olduğu için sıkıntı yok tabi.

genelde oranlar değişmek ile beraber tüm ülkelerde buna benzer işlemler var.

tutarın büyüklüğüne göre çözümler var ama 2-3k usd falan ise düz şahıs firması ile fatura kessen yeterli olur belki de

sen yine bi uzmana, muhasebeciye danış.

duyurukullanıcısı

"gelen giden miktarlar çok yüksek değilse hiç bir şey olmaz, yalandan bir debit note gönder, parayı da şahsi hesabına alırsın." diyenler çıkacaktır ama bir inceleme olduğu anda, cezasıyla birlikte ödersiniz tüm o vergileri.

Estonya'da şirket kurun.

co2s2

nativeteams.com gibi yerler var (aklımda bu isim kaldığı için burayı verdim, türkiye'de faaller).

böyle şirketlerden hizmet almanız da mümkün. bi bakın bunlara.

fatura ve legal işleri onlar yapıyor. siz de o şirkette çalışan bir eleman gibisiniz. ne kadar vergi vermeli, ssk'nızı nasıl yatırmalısınız bunların hepsini kendiniz seçebiliyorsunuz.

şahış şirketi kurmak da zor değil ancak vergi numaranız olunca denetlemeye girme ihtilaminiz daha yüksek olur. 3bin dolarlık para geliyorsa hesabınıza, gelir vergisini asgariden yatırmak hiç vergi numarası almamaktan daha dikkat çekici olabilir.

biseysorcaktim

Yazılım işi yapıyorsan Türkiye de açabilirsin, kurumlar vergisi yükü %4 son teşviklerle

fistikthecat
1

mobil görünümden çık