Devlet bunlardan vergi falan mı istemeye başladı?

1000 takipçisi olan bile masada görünen ıvır zıvırı reklam diye işaretlemeye başladı.

Daha çok takipçili hesaplar çok daha hassas davranıyor bu konuda.

 

www.mgc.com.tr

yazmayanlara ceza yazıyorlar çünkü. Hatta reklam değilse bile marka adı geçince garanti olsun diye reklam yazanları gördüm :D

nhk ni youkosu

bunu ben de sormuştum ama sınırını anlamadım. durum biraz yanlış anlaşılıyor.

dizilerde falan araba logolarını, içecek şişelerini falan bantlamakla aynı durum.

adam diyor ki "reklam yapıyorsan örtülü yapamazsın, açık açık yapacaksın, reklam olduğunu söyleyeceksin. marka görürsem senin reklam yaptığını varsayarım. reklam olduğunu belirtmezsen de örtülü reklam yaptığını düşünüp cezayı basarım".

o yüzden adamlar reklam olsa da olmasa da marka gözüküyorsa #reklam #işbirliği falan yazıyor. çoğu gerçekten reklam oluyor ama adamlar korkudan kendi cebinden alıp gösterdiği şeye bile bunu yazmaya başladı.

dizinin başında "bu programda ürün yerleştirme uygulanmaktadır" diyor. adam bulaşık makinesine bulaşıkları dizerken "hem de hiç sudan geçirmeden koyuyoruz di mi aşkım" diyip ambalajı gösteriyor. "eyirfırayır hiç koku yapmadan ne de pratik bişirdi" diyip cihazı zumluyor falan. bütün dizi boyunca bantlı olan araba logosu, karakter "hem elektrikli, hem de çok konforlu di mi, ne kadar da sessiz gidiyor" derken açılıveriyor, o sahne geçince yine bantlı.

deli işi gibi anasını satayım.

ama işte ben 200 takipçili gariban kullanıcı, lokantada dürümümü çekip paylaşırken @götoğluaspava diye tag koyuyorum. hanım tırnak yaptırıp "@hedebeauty yine çok güzel oldu canımmmm" yazıyor. ulan reklam falan almadık, parasını verip dürüm yedik, tırnak yaptırdık. şimdi gelip adamı tag'leyip reklam yaptın diye ceza kesecekler mi? ya da hangi noktadan sonra beni ceza kesilebilir adamdan sayacaklar?

kibritsuyu

Subliminal pr izleyici kitlenin bilinçaltini sinsice manipüle ettiği için devlet bu uygulamayı başlattı. Çok geç kalındı ama daha gidilecek çok yol var. Sosyal medya çok ciddi şekilde kontrol edilmeli.

doharkoman
1

mobil görünümden çık