olay şu, mokapotta falan kahve yapmak ve sonrasında temizliği benim için sorun değil, yapıyor ve içiyorum

espresso makinesi bakmaya başladım, philipsleri incelerken arada bir yağlamak gerek diye gördüm

yahu bu makinelerin böyle bakımları mı var, sadece suyu azalınca su konuyor diye biliyordum.

uğraştırıcı bir şey mi bu espress makineleri, yağlaması, parça değiştirmesi, söküp tüm parçaları temizlemek vs. bilgi verebilir misiniz

 

degil. sadece decalcification yapiyosun. o da sadece ozel suyu var onu koyup tusa basiyorsun o kadar.

buenosdias

aktif olarak barista tipi espresso makinesine sahibim. hem esprosso'su hem de filtre kahvesi var vs.

şu anda makine alacak olsam saniye düşünmem nespresso alır mis gibi tchibo kapsülleriyle kahve içerim. gereksiz zırıltı. kahve içmekten çok yapmaktan hoşlanıyorsanız ya da onu da bir parçası olarak görüyorsanız bir şey diyemem ama amacınız güzel kahve içmekse hiç heyecana gerek yok nespresso al geç derim

ayrıca makine parçası söküp yağlama diye bir şey hi. duymadım.

air

yağlama dediği. philips kendinden öğütücülü makinalarda yanda bir kapak var. oradan açıp iç mekaniği komple çıkarıyor ve yıkıyorsun. çok nadir olarak da bazı noktaları özel bir silikon yağı ile yağlamak gerekiyor.

orpheus

evde siemens eq500 otomatik (çekirdek kahve öğütücülü), ofiste nespresso s85 atelier kullanıyorum (kapsüllü). nespresso çok daha pratik ve daha güzel kahve yapıyor. eğer sütlü kahvelere gerek yoksa 5 bin tl civarında kapsüllü kahve makineleri var gayet iş görür.

siemens yaklaşık 2 ayda bir decalc için zorluyor. zorluyor derken, kilitlemekle tehdit ediyor. çok da kolay değil 30 dk kadar sürüyor, tas koy, suyu boşalt, tablet at, geri su koy vs arada görevleri var. damlama tepsisi 5-6 kahvede bir boşaltılıyor. demleme ünitesi arada bir temizlenmesi gerekiyor. çekirdek kahve haznesine koyduğunuz kahve beklediğinde tadını kaybediyor. açılması kapanması iş. haznesine koyduğumuz suyun %10-20si açılış kapanışta gidiyor. ancak birden fazla kahve yapacaksam makineyi açmaya elim gidiyor.

s85 süper pratik. tuşuna basıyorsun, 30 sn içinde sessizce hazır, boşa su harcamıyor, atık kapsüller temiz temiz kalıyor. kahvesi çok lezzetli. onun da arada kireç arındırması olacak ama henüz o kadar kullanmadım.

screamshot
1

mobil görünümden çık