gündüz hiç bir şikayetim yok hava akışı gayet iyi hiç tıkanıklık yok. ama gece başımı yastığa koyar koymaz daha doğrusu yatar pozisyona ne zaman geçersem geçeyim burnumun bir tarafı %100 tıkanıyor. %50 tıkansa razıyım ama %100 tıkanıyor. başka yerlerde yatınca da aynısı oluyor. ayakta iyiyim kafamı koyunca tıkanıyor.

kbb ye defalarca kez gittim. deviasyon hiç yok dedi bir kaç tanesi aynı şeyi söyledi.

alerji tablet ve fısfıslarının envai çeşidini kullandım hatta çörek otu spreyi dediler onu da kullandım. sinüs rince vs. hepsini kullandım. çörek otu takviyesi ve sinupret de kullandım.

hava temizleme makinesi aldım .

nihai çözüm konkaların yakılması gibi görünüyor ama onu da genel anestezi ile yapıyorlarmış ve çoğu kişi sonradan başa sarıyor çözüm olmadı vs. demişler.

son bir yöntem yok mudur? bu işi ameliyatsız atlatmamın çaresi yok mudur? deviasyon yok ve yatar pozisyonda değilsem hiç şikayetim yok bu noktadan iyileştiremez miyim..

 

odanda, yastiginda, yataginda, carsafinda sikinti olabilir mi? asiri tozlu, alerjik yumusatici, alerjen bir bitki vs..?

buenosdias

başka yerde yatarken de oluyor mu? yastık kılıfını, nevresimlerini vs. yıkadığın deterjanları, yumuşatıcıları değiştirmeyi dene. odada alerjinin olabileceği başka şeyler (çiçek, kitap, kolonya, parfüm, klima vb.) olabilir mi onları kontrol et. uyku öncesi rutinlerin varsa (kullandığın şampuanlar, duş jelleri, kremler vb.) onları da hesaba kat. büyük ihtimalle alerjiktir. alerjiye neden olan etkenden uzak durmadıkça spreyler, ilaçlar vs. işe yaramaz.

hrskrs

naçizane olarak, çok sıkı olmayan bir çorapla uyumayı denemediyseniz bir deneyin derim.

Improbable

burun bandı denediniz mi?

inheritance

uyku apnesi de böyle bişey doktorlar şüphelenmedi mi? test yapmadılar mı veya uykuda kullanacağınız alet vermediler mi?

tıkayıcı uyku apnesi uykuda üst solunum yolu adale kuvvetlerinin azalıp tamamen solunum yolunu tıkaması ile oluşur. Burun tıkanıklığı bu şikâyet ve hastalığın en büyük tetikleyicisidir. Uyku apnesi cerrahisi çok aşamalıdır. Bu cerrahide burun tıkanıklığını çözmek horlamayı önemli derecede azaltır.

eja

İçiyorsan sigara en büyük sebebi. İkinci toz ve polen falan. Açık pencere ile uyumaya alış ve yüksek yastık al kendine.

hasmetizm 2046

Aynı dertten muzdaribim. Çok araştırdım ancak net bir çözümünü bulamadım ben de. Tecrübelerim;
* Alerji ilacını alerji başlamadan alman gerekiyor dedi doktor, hatta sürekli alabilirsin. Alerjinin başladığını hissettiğinde 2şer tane al dedi (Aerius için). Bu bende yıllarca işe yaradı, alerjinin yaklaştığını hissediyorum zaten. Mesela yeşilliğe çıktığımda veya evdekilerde hastalık olduğunda direk başlıyorum.
* Yıllardır önden hap alarak çözüyordum bu sene çok fena azdı. En son şunu keşfettim, yastığımı değiştirmiştim yeni bir yün yastıkla. Çözene kadar aylarca sorun yaşadım. Şimdi yastığı uzaklaştırdım ama yeni bir levele geçti gibi.
* Sigara/Nargile/Puro vs içersem gecesine uykusuz bir gece başlıyor.

Özetle etkeni bulmanız en önemlisi ve doktora danışıp aynı durumda ise alerji hapına alerji başlamadan başlamanız önemli.

PoscheN

gece yatmadan 1 saat önce aerius çak bir tane bence iyi gelecektir..

deepex

Fixdual kullan

gabe h coud

Birebir aynı sorunu yaşıyorum.

Avamys adlı bir sprey var ve artık nedense Türkiye'de yok. O iyi geliyordu.

Şartları çok zorlarsa İliadin kullanıyorum. Bağımlısı olmaktan korktuğum için de çok çok mecbur kalmadan kullanmıyorum.

Mirket

Senelerce bu illeti çektim. Kafamın sol tarafı üstüne yatarsam sol burun deliği, sağa yatarsam sağ burun deliği tıkanırdı. İlaç, sprey, hava temizleme, kurutma makinası ile nevresimin her gün tozunu çektirme, odaları formaldehitsiz boya ile tekrar boyatma vs denemediğim yöntem kalmamıştı ve çare bulamamıştım.

Yıllar sonra çareyi toz tutmayan nevresim takımı kullanmak ile buldum. Ben alırken bayağı pahalıydı fakat her kuruşuna değer.

krtkartal
1

mobil görünümden çık