Arkadaşlar aylardır alan grubuna hazırlanıyordum ve asıl 2025 için planlıyordum ama kamu tasarrufu politikası ve açıklamalar sonrası tüm motivasyonum tuz buz oldu. Hukuk iktisat maliye muhasebe tüm bunlar çöp mü oldu şimdi? Belediyelerde, iski gibi yerlerde ya da bankalarda bile masa başı işe girmek memur olmak sözleşmeli olmak hepsini mi kapsıyor bu politika yani yerel yönetimler de mi alımları kapatacak?




 

bu konuda açıklık yok, ama muhtemelen merkezi atamalar sıfıra yakın düşecek ama torpil referans vs ile belediyelere emekli olan personel yerine 3-5 kişi alabilirler onlar da işinize yaramaz.

egokalp

adalet bakanlığı mecbur alır gibi duruyor, iş yükü çok fazla çünkü. burası kpss + özel bir sınav daha yapıyor. bu tarz alımlar yapan bakanlıklar varsa denenebilir. enseyi karartmayın yine de. her şeyi denemek lazım. yerelleri bilmiyorum.

Improbable

imkansız olur mu, bir belediye reisini gözünüze kestirin. o size kadro açar. bulunduğum ilçede var. 2 yıllık el sanatları okumuş bulunduğu ilçenin mali müdürü olmuş. söylenenlere göre. tam bilmiyorum. sallamış olmayayım.

geveze yazar

Peki kamu işçisi alımı da olmayacak mı? Bari oradan deneyelim şansımızı kurayla:)

nothing in my way

Kpss A da belli başlı hedef kurumlar zaten bir elin sayısını geçmeyecek kadar ilana çıkıyordu. 2 3 kişilik ilanlar olur belli bir süre o kesin. Zaten alışılmış bir şey. 2010ların başında 100 kişilik ilanlar 2010ların sonlarında 3 senede 1 2 kişiye düşmüştü.

Sağlık ve adalet sektöründe alımlar azalsa bile çok azalamaz buralarda iş gerçekten yetişmiyor.

Onum dışındakileri bilmiyorum.

Lubb

belediye alır. yüzbin kişilik kadrosu oldu büyükşehir belediyesinin son dönemde

lambırcek

Hukuk iktisat maliye muhasebe dediğine göre a grubu kasıyorsun. a grubuna bir şey olmaz.
merkezi atama azalır ama ben çok da öyle öldük kaldık bittikler bir şey olacağını sanmıyorum.
belediyeler zaten dingonun ahırı gibi oradaki arpalığı kesebileceklerini sanmıyorum.

koxy
1

mobil görünümden çık