nelerdir? kişisel taktikleriniz var mı?




 

Ben bu konuda çok becerikli değilim ama bu sıralar buzdolabı almadan önce birkaç yerden fiyat aldık. Fiyat aldığımız yerden de satıcının kartını alıp üzerine model numarası ve bize indirimli satacağı fiyatı yazdırdık. Daha sonra başka bir mağazaya gidip "bak şurası bu fiyatı verdi" dediğimizde daha düşük fiyat verenler oldu. En azından o fiyattan bir tık daha ucuz fiyat verdiler.

birşeylersoracağım

İlk önce on farklı yerden fiyat sormak gerekiyor. Sonrasında ısrarcı olmak gerek. Karşı tarafın minimum %65 kar edeceğini max %200 kar edeceğini düşünerek karşı tarafın kar oranını %90 civarında hesaplayıp ona göre kafanızda bi fiyat oluşturup o fiyat üzerinde ısrarcı olun. Nereli olduğunu sorun, kıyafeti ve parfümünü övün. Fiyat konuşurken arada bir konu dışına çıkıp dikkatini dağıtın. Eğer fiyatta anlaşamazsanız kalkıp gidiyor gibi yapın, baktınız sizi geri çevirmiyor gidin. Zaten diğer geldiğinizde de aynı fiyat olacağı için o sürede diğer satıcılara da aynı taktikleri uygulayarak deneme yapın. Biri mutlaka kabul edecektir.

dakota

Ogrenciyken, saticidan kucukken iyi oluyordu bu pazarlik isleri. Ama yas aldikca saticiyla aradaki yas farki azaldikca zorlasiyor. Tabi zaman, mekan onemli dovizcide baska, kiyafet saticisiyla baska nalburla baska pazarlik edilir.

Saticiyla zitlasmamak, suyuna gitmek onemli bence. Adama malini kotuleme, karsi taraf ovdukce malini yiyormus gibi yapacaksin, tabi gordugun eksiklikleri soyle, kumasi soyle olsaydi, su plastik olsaydi, surda cep olsaydi falan gibi her seye he demek degil. Ama zitlasmamak, muzakereyi olumlu surdurmek onemli, mal icine sindiyse alma asamasina gelindiyse "begendim 10 numara ama benim durumum yok, ogrenciyiz, asgari ucrete calisiyoz, haklisin pahali degil belki ama benim butceye gore pahali geliyor, su fiyata yapabiliyorsan, x'e inebiliyorsan aliyim" gibi pazarliga baslanabilir. Ya da dukkana ilk girdiginde bir kac fiyata baktiginda ooo cok pahaliymis bunlar ya seni bosa yormiyim abi bana x seviyesinde bir seyler lazimdi ama senin fiyatlar yuksek geldi falan diye karsi tarafi dusunuyormus gibi sozler, fake dukkandan ayrilmalar etkili olabiliyor. Satici: sen dene bak, begen yapariz bir seyler diyecektir, boyle boyle saticiyla muhabbeti kurmak onemli.

Piyasayi bilmeden, az cok fiyat arastirmadan hicbir seyin pazarligi yapilmaz. Pazarlik sirasinda piyasadan hayali ya da gercek fiyat bilgisi de etkili olabiliyor, yan tarafta su fiyat, caddede su fiyat zaten, gozunu seveyim benim semtte zaten o fiyat, sana bosuna mi geldik falan gibi serzenisler. Tabi uslup, agzin laf yapabilmesi lazim aksi durumda saticinin satacagi varsa bile mali satmaz, git ordan al o zaman diye sinirlenir ustune sizi de sinirlendirir

freedonia

bişeyi alırken mi satarken mi?

numlock
1

mobil görünümden çık