[q]
(12) 

askerlikte kindle

gule gule #1581821
kullanabilir miyiz? yoksa el koyarlar mi?




 

Normalde kullanabilirsiniz el koymaya hakları yok fakat işgüzarlık yapmak isteyen düşük rütbeli bir asker el koymaya çalışabilir böyle bir durumda üstlere şikayet ederek sorunu çözebilirsiniz.

doharkoman

Askerlikle ilgili bu tarz şeylere izin verilip verilmemesi konuları askerlik yaptığınız yere göre değişir. İzin veriliyor olsa dahi çalınma riski vardır. Ben olsam yanıma birkaç kitap alır sonra ortamın durumuna göre hareket ederdim.

pispinti

bence yaş, eğitim, şehir gibi hiçbir filtreden geçilmeden aynı koğuşa en az 28 gün konulacak 54 kişiye o kadar güvenmemek lazım.

patronaj1

tamamen keyfi. powerbanka bile bazı yer izin veriyor bazı yer el koyuyor.

tablet gibi görüp el koyabilirler. içeri sokabilirsen saklarsın.

jelly bear

Çalınır +1
Dolaplarda kilit olmayacak dostum devlet yurdu yatakhanesi gibi düşünme.
Aklına sıkıntı sokmayım ama neler neler çalındı bizim orda. Çalınma da demezler onlar yer değiştirme diyorlar çünkü sonuçta alıp evine götüremiyor alan kişi de, oralarda bir yerlerde oluyor. Durumun bu şekilde yumuşatılıp sulandırılması da biraz daha rahat hareket edebilecek hale sokuyor insanları orada. Daha da yüzsüz hareket edebiliyorlar yani sıkıntılı insanlar da olursa, gözünün içine baka baka bile yapabilirler.

norek

www.dailymotion.com

şu videoyu anımsattı bana bu soru :-)

oligomer

yasak. girişte yazıyordu bizde

jackyr

Giderken götürmen gereksiz risk olabilir. Neyle karşılaşacağını bilmiyorsun. Yerini yapıp düzenini oturttuktan sonra koşullara göre istediğin şeyi getirirsin. Bence daha sonraya bırak o işi.

Nature Works

Acemilik geçsin bir. Sonrasında dağıtımdan sonra gittiğiniz yerdeki duruma göre düşünürsünüz.

la traviata

Sen ne anlatıyon be olm?

Askeri birliklerin kütüphanelerinde bulunan kitaplar bile, komutanın onayından geçmeden rafa koyulmuyor. Senin o aletle, ne okuyacağını kim ne bilecek? Ana kucağı değil orası, asker ocağı.

El koymaya hakları yok diyen arkadaşa gelince, hadi oradan çok bilmiş...

bay yeşil

Bayım, akşam yatağınızda kitap okurken capucino mu arzu edersiniz, latte mi?

el conquerador

mevzuata göre normalde sadece görsel ve işitsel kayıt yapabilen cihazlara el koyuyorlar. kamerasız tuşlu telefona böyle belirtilmesinden dolayı izin verilir. kameralı tuşlu telefonlarda kameraları sökerek veya gözle görülür hasar vererek kullanıma izin veriyorlar. Powerbank gördükleri zaman "bu powerbank getirmişse akıllı telefonu vardır" mantığıyla powerbanke bile el koyuyorlar ki micro usb girişi olan tuşlu telefon gösterilmesine rağmen kendi bildiklerini okuyan işgüzar personeller var.

Kindle kullanmadım, herhangi bir görsel ve işitsel kayıt imkanı var mı bilmiyorum ama iki şekilde tavsiye verebilirim:

Bedelli olarak gidiyorsanız bu riske hiç girmeyin, fiziksel kitap götürmeniz daha iyi olacaktır.

Normal askerliğe gidiyorsanız yine yanınızda götürmeyin, ilk ay için kitap götürün, sonra zaten usta birliğinize gönderileceksiniz. Usta birliğinizde ilk ay içinde zaten birkaç rütbeliye kendinizi sevdirirseniz onların inisiyatifiyle kargo ile getirtebilirsiniz. Yine de çok dikkatli olun derim çünkü askerlikte hırsızlık olmaz, eşyalarınız "yer değiştirir."

b30wu7f
1

mobil görünümden çık