yayvan, döküm bir tencere aldım ve güveç yapmak istiyorum. dana kuşbaşı soğan biber vs şeklinde. genelde internetteki tariflerde 200 ya da 190 derecede 50 dk 1 saat arası fırında pişirin diyor. ancak daha düşük sıcaklıkta daha uzun süre yapsak etin yumuşaklığı açısından daha iyi olmaz mı? örneğin 160-170 derecede 1,5-2 saat arası pişse?

bu konuda deneyimli olanlarınız ne önerir?


 

adam ragusea'nın o şekilde bir videosu vardı. gayet güzel oluyor gibi gözüküyordu. bulursam editlerim.

inheritance

yapınca bana da haber edin nasıl oluyor. uzundur benim de aklımda demir güveç almak.

geveze yazar

hocam fırında yapacağınız için sürekli açıp kontrol etme imkanınız olmayacak (teoride açıp bakabilirsiniz ama fırında pişirmenin mantığına aykırı). düşük sıcaklık bile olsa pişirme süresini uzattığınızda yemeğin suyunun çoğunun veya tamamının buharlaşması, sonrasında etin kuruması veya yanması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. kesin ve denenmiş süre/sıcaklık bilgisi olmadan bu şekilde yapmanızı önermem açıkçası.

ancak fırınlamadan ocakta kullanacaksanız (ki döküm tencerede bu şekilde çok güzel et yemeği yapılıyor) bu durumda düşük sıcaklık ve uzun süre kombinasyonu çok iyi oluyor. ara ara kapağı açıp içine bakma/karıştırma gibi imkanınız da olacağı için daha kontrollü pişirebilirsiniz.

shadowfollower
1

mobil görünümden çık