[teknik]
(3) 

iphone 15 pro

mkaya #1581631
selam, 11 ay önce aldığım iphone 14 pro telefonumu verip üzerine 20k vererek iphone 15 pro aldım, aldığım arkadaş çocukluk arkadaşım var telefoncu ondan alırız diyerek getirdi bana, kutu hiç açılmamış, açıp kurulum yaptım her şey normal, sıfır telefon, garanti de açtığım günden başlamış gözüküyor ayarlarda, e devletten imei kontrol ettiğimde de apple inc ithalatçı olarak gözüküyor ve kayıtlı telefon.

bana telefonun faturasını getirdi faturada model vs yazıyor ama imei yazmıyor, ayrıca fiyatı da 58k + kdv 65k gözüküyor. fatura benim adıma değil, telefonu başka bir yerden almış hiç açmamış söylediğine göre.

telefonla ilgili bi sıkıntı yaşar mıyım? kaçak, yenilenmiş vs gibi bir durum olma ihtimali var mı acaba? servise gönderip şu telefonu bi kontrol edin desem kontrol ederler mi?

edit: söylemeyi unuttum, telefonu ilk kurulum yapmadan güncellemem gerektiğini söyledi veren arkadaş, yarım saat falan telefon kendini güncelledi ilkin, sonra aktarım yaptım.

 

Faturada IMEI yazmaz zaten bildiğim kadarıyla. En azından yazmıyor olması gerekli bence, çalınma vs durumuna karşılık.
Fiyat konusunda ne kafanıza takıldı anlamadım. Sonuçta TR garantili, faturalı ürün? Ucuz olduğunu düşünüyorsanız adam belki ilk çıktığında bu kadar zamlanmadan almıştır telefonu.
Güncelleme kısmında da muhtemelen beklenmedik sorun vs. çıkmaması için öyle demiştir, yanlış bir şey yok.

pianeta

bazıları yurt dışından telefonu alıp kayıt dışı 8 ay kullanıyor, sonra kayıt ettirip sıfırmış gibi kutuya koyup satıyor, acaba öyle bir telefon olabilir mi diye düşünüyorum

mkaya

kayıt ettirirse sadece kayıt ettirdiği hat üzerinden kullanabilir dediğin mümkün değil.

paintov
1

mobil görünümden çık