Öğrenme amaçlı araba almadan önce kiralayarak sürüş yapmak istiyorum. Sıfır değilim, daha önce farklı araçlar sürdüm, 2 kere özel ders aldım ama arabam olmadığı için biraz araya zaman girdi ve cesaretlenmem lazım araç almadan önce.

Sorum şu aslında, 1 aylık veya 2 aylık kiralayacağım. Herhangi bir kaza, sağa sola sürtme gibi durumlarda sorun yaşar mıyım? Kiralama işleminde ekstra güvence paketi almak mantıklı mı? Ya da kiralama işleminde ekstra dikkat et dediğiniz bir durum olur mu?


 

senin hatalı olmadığın durumları zaten karşılıyor. alkollü falan sürmezsen sorun olmaz. ekstra sigorta da yaptırırsın.

jelly bear

en az 2 yıldır ehliyetinin olması gerekiyor.

öğrenmek için kiralayacaksan ekstra paket almak mantıklı. küçük çizik vs için polis tutanağı ararsın yoksa. ya da cebinden çıkar.

geçen hafta araç kiraladım, paket falan almadım. adam arabayı geri alırken direkt arabanın altına elini sokup çizmişsin dedi. 2 bin lira verdim. paket 3 bin liraydı, yine kar ettim ama arabanın altı dahil her yerini video kayda alsaydım para vermezdim. arabayı sürtmediğimden emindim. neyse, çakallıklara dikkat et yani.

gabe h coud

Mantıklı.
Bence saatlik kiralanan arabalarla başla.

michael_knight

saatlik mantıklı. aylık çok para ödersin.
günde 1 saat kiralasan daha az ödersin.

jelly bear

Umarım başınıza öyle bir şey gelmez ama MOOV ile kaza yaptım ben. Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce.

Karşıdan gelen arabayla kafa kafaya çarpıştık. Tamamen benim suçumdu. Tek yönlü sandığım yol çift yönlüymüş. Far kırıldı, kaput yamuldu, belki radyatörü de etkilemiştir. Ciddi bir hasar vardı MOOV aracında. Karşıdaki araçta da ciddi bir hasar vardı.

Süreç çok kolay oldu. Karşılıklı rapor tuttuk, imzaladık. Raporu MOOV aracın torpidosuna koydum, aracı kilitledim gittim.
Hiçbir para ödemedim.

michael_knight

Ehliyet en az 2 yıllık olacak, bazıları yaşa göre farklı fiyat uyguluyor, bazıları belli yaş altına vermiyor. Bazı firmalar findeks notuna bakıp aracı teslim etmiyor, misal windy car.

Kiralama yapacaksanız sıfır aşımlı hasar sigortası ve cam, lastik gibi şeyleri kapsayan ufak sigortayı yaptırın mutlaka. Kurumsal bir yer dışında (Enterprise, europecar, sixth, Alamo) sakın kiralama yapmayın.

Moove gibi saatlik kiralayan firmalardan uzak durun, 2 sene önce arkadaşım yola atlayan bir yayaya çarptı, araca 18k ödedi, yayaya da bundan daha fazlasını ödemek zorunda kaldı. Sanırım firma tiktak tı.

kimlanbu

Bence değil, acemi oluyor insan sonuçta ne olacağı belli olmaz. Ayrıca araç yoksa tecrübeli olman için sürekli kiralaman lazım o da mantılı değil, kendi aracında öğrenmek en iyisi bence

lorne malvo
1

mobil görünümden çık