Son dönemde oyunlara AI takviyesi yapıp role-play oyunlarında her karakterle sohbet edebilmemizin yolunu açıyorlar. Harika bir gelişme ama bunu biz nasıl yapabiliriz? OpenAI API bir şekilde kullanıp amatör birinin bunu gerçekleştirmesi mümkün mü?

Ve rise of nations özelinde, custom map yaratıp kendi kendime oynadığım oyunlar çok fazla. Ama ilerleyen safhalarda artık rakiplerin söylemleri çok monotonlaşıyor. Almanya ne olursa olsun ''Your Arrogant Nation Must be Crushed before it is too late!'' diyor başka bir şey demiyor arkadaş.

Misal bir API bağlasak, bir eklenti kursak vs. de Almanya'yla şöyle bir masaya otursam desem ki, ''yahu kardeşim düşmanlar etrafını sarmış müttefiğe ihtiyacın var bu dönemde ne arrogant nation'ı? Bu nasıl bir diplomasi anlayışıdır''. Mümkün mü böyle bir şey?

Ayrıca bu konuyla alakalı fikriniz yoksa ama hala oynuyor/oynamak istiyorsanız da mutlaka yazın kapışalım. Diplomasili ama.

Teşekkürler.

 

rise of nations hakkında hiç bir bilgim yok. öncelikle gerekenler;

openai veya benzerlerinden api almak
oyun açık kaynak kodlu olmalı ki entegre edebilesin
fine tuning aşaması

amatör biri olarak açıkçası şu aşamada direkt olarak bunun çok basit şekilde yapılabileceğini sanmıyorum. şimdi yazarken baktım görebildiğim kadarıyla rise of n. açık kaynak kodlu görünmüyor ve bahsedilen ai entegresyonun tarafınızdan yapılması bu durumda mümkün görünmüyor.

avatar is back
1

mobil görünümden çık