HTML, CSS, JavaScript, ReactJS, Node.JS gibi dilleri öğrenip back end’den front-end’e ve veritabanlarına kadar junior developer seviyesinde hakim olabilmek için yüz yüze eğitim şart mıdır? Online eğitimler yeterli mi sizce? Sıfırdan başlayacak biri için.

Teşekkürler :)


 

yazilim alaninda ilerleme kaydetmek icin birkac ogrenme yolunu iyi bir sekilde harmanlamak gerekli diye dusunuyorum. bunlar;
- kendi kendine ogrenme
- kendi projeni gelistirme
- bir uzman tarafindan yonlendirilerek ogrenme
- profesyonel calisma

bunlarin hepsi, ogrenen kisinin farkli yonelerini gelistirip, farkli problemlere cozum sunacaktir. ornegin bazi problem vardir ki sizin uzerine calistiginiz ortama has problemdir. bu tarz problemler icin cozum bulmak cok zordur ve cok zaman alir. iste bu durumda cevrenizde bir yol gosterici olursa, onun probleme yaklasim tarzindan, problemi nasil inceleyip nasil cozum urettiginden cok sey ogrenebilirsiniz.

bu durum sadece yeni ogrenen icin degil uzun yillar calisan gelistiriciler icin de ayni. onlarca yil tecrubesi olan gelistiriciler bile bazi durumlarda birbirlerine danisir, farkli bakis acilarindan cok sey edinirler.

ama tum bunlarin yaninda kendi kendine ogrenmek ve proje gelistirmek isin %80 lik kismi. kendi kendinize ne kadar ilerlerseniz, bir uzmandan alacaginiz destegin de kalitesi artar, ona soracaginiz sorularin kalitesi bile degisir.

ozetle yuz yuze, kendi kendine hepsi beraber nitelikli bir ilerleme kaydedilir.

emrahday

Yazılım ve yüzyüze eğitimi bağdaştıramadım. Bence böyle bir eğitimin yüzyüze olması eksi yazar. Yol, kurs fiyatının pahalılığı, yorgunluk. Onlar da ekrana yansıtıp anlatacak, başka nasıl olur ki ? Ayrıca yüzyüze yazılım kursu var mıdır bilemiyorum. Mantıklı değil bence çünkü. İnternette istemediğiniz kadar kaynak var, istediğinizde durdurun pratik yapın vs. Udemy gibi platformlardan ilerlenebilir. Kurs yorumlarına da bakın ama.

huzurlarinizda huzursuzluk

emrahday +1,

yüz yüze eğitimin bir avantajı var, sohbet muhabbet, anlamadığınız şeyleri sorabileceğiniz bir kaç kişi, eğer bu networkü online'dada kurarım derseniz (email, irc, slack, etc) sorun yok. hiç kimse ilk seferde her anlatılanı hatta kendi yaptığını bile anlayamaz, bazen kafanızdaki oturtmak için konuşmaya birilerine anlatma ihtiyacı hissedersiniz, bu olmadığında kendinizi başarısız görürsünüz.

bazen çok basit bir şeyi sormaya çekinirsiniz, o soruyu sormadığınız için anlayamazsınız, kafanızda takılı kalır.

Tabii burada yaş da önemli, 20 yaşında olmakla 30 hevesli biri olmak arasında baya fark var. yüzyüze de kendinize uygun yaş grubuna denk gelmelisiniz.

bir proje şart, başka bir şeyin kopyası bile olsa şart

selam
1

mobil görünümden çık