şehir içinde farklı bir mağazaya yollamak istiyorlar, bunu reddedersek nasıl bir yol izlemeliyiz?




 

İmzalanan İş sözleşmesindeki maddelerde geçiyor olması lazım bu husus.

diyecevaplandı

Görev tanımınızda yoksa, çalışma koşullarınızda köklü değişikliğe giriyor.
Haklı feshedebilirsiniz sözleşmenizi. Seneniz doldu ise kıdem alırsınız. İhbar alamazsınız. Dolmadıysa helalleşip ayrılırsınız.

artci sarsinti

İlk bakışta 4857 No'lu İş Kanunu'ndaki Madde 22 gibi gözüküyor ama şubeler arası ve eviniz ile yeni iş yeri arasındaki mesafe farkı gibi şeylere bakmak lazım. Atıyorum. Kartal'da oturup Maltepe'de çalışıyorken, Beylikdüzü'ne rıza olmadan gönderemez fakat Bostancı'da ya da Pendik'te görevlendirebilir. "Görevlendirme hakkı var" ya da "Görevlendirirse hiç sorun olmaz" demiyorum, "görevlendirebilir" diyorum. Konu mahkemeye intikal edince genelde sözleşmedeki görev tanımı ve ev-şube-yeni yer gibi mesafe konularına bakıyorlar.

nawar

kötü niyet varsa ve bunu belgeyebiliyorsanız, iş hukuku bilen bir avukatla konuşun. sözleşmenizi de iyice okuyun. yoksa şehir içinde her yere gönderebiliyorlar şeklinde biliyorum.

co2s2

şurada detaylı anlatılmış:
mihci.av.tr

büyük bir değişiklik olduğunu ispatlayabilirseniz (örneğin mesafe veya çalışma koşulları vs), yazılı olarak bildirim isteyip sonrasında da gerekçeli itirazınızı yaparsınız yazılı olarak. akabinde de iş akdinin feshi yada mahkeme yollarını değerlendirebilirsiniz.

vampir akrep

aynı şirket içindeyse ve sözleşmede de yazıyorsa gönderebiliyor evet

titanic kemancısı
1

mobil görünümden çık