Selamlar.

Ocak ayında baktırdığımda kanımdaki ferritin değeri biraz yüksek çıkmıştı, doktor 3 ay sonra kontrol istedi. Bu ay tekrar aynı hastanede baktırdım, biraz daha yükselmiş.
Bazı kötü huylu hastalıklar sebebiyle yükselebildiği gibi malum, doğal olarak da yüksek olabilir. Lakin testlerini yaptırmadan bu bilinemiyor. O testlere başlanacak yakında.
Annem bu konuda biraz hassas, aşırı tepki verdi.
Ben de farklı bir hastanede bir test daha yaptırmaya karar verdim ve sonucu buraya ekliyorum: i.hizliresim.com

Şimdi mevzu şu; bu son testte ferritin düşmüş görünüyor ama hem değerin birimi hem de referans aralığı ilk 2 testten çok farklı.
Birim çok önemli değil, 100'le çarpınca ikisi de eşitleniyor hani hacim ve ağırlık birimleri sonuçta da, referans değerlerinin bu şekilde farklılık göstermesinden şunu mu anlamalıyım: aslında düşmemiş, çünkü referansın minimum ve maksimum değerlerinin ortalamasına bakınca aslında yüksek bile görünüyor önceki testlerden. Diğer yandan hacimsel olarak sonuç birimi ikisinde de aynı yani kanın miligramında görülen ferritin proteini miktarına baktığımızda düştüğü bariz olarak ortada.
Yarın zaten sonuç göstermeye gideceğim ama annemin üzüntüsü cidden canımı sıkıyor, bir an önce açıklık getirmek istedim.

Anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Herkese çok teşekkürler şimdiden.

 

referans değeri kanın analiz edildiği cihaza göre değişiyor. bende 2 faklı hastanede yaptırmıştım kendi hastanemde sorunca biokimyacı abla cihazın referans değerinin farklılaşacağını faklı 2 markada analiz yapılmıştır demişti.

eja
1

mobil görünümden çık