Nörolojik bozukluklar, hormon değişiklikleri,p elvik kas zayıflığı veya spazmları, idrar yolu enfeksiyonu, hatta yakın zamanda kullandığınız bir ilacın yan etkileri. Olası sebepler çok fazla ama yanıtı burada değil, mutlaka bir uzmana görünün. Geçmiş olsun.
Yüksek tansiyon belirtisi.
şeker hastalıgı
Geçmiş olsun. aynı dertten muzdarip birisiydim 10 yıl kadar önce ilaç tedavisi ile çözülmüştü sorunum fakat şu sıralar daha ağır ve yoğun şekil de yaşıyorum semptomlarını psikoloji bir etken mi? kesinlikle evet çünkü hep bi tereddüt çişini yaparken aklında mesanem boşalmadı hissiyatı mesaneyi kastırarak boşaltmaya çalışmak falan hep psikolojik doktorum da söylemişti fakat büyük çoğunluğu bu değil. iyi bir üroloji doktoru ile görüşmekte fayda var. ilaç tedavisi netice veriyor en azından psikolojini rahatlatıyor ilaca duyduğun güven ve bu da tedavide başarıyı getiriyor. tekrardan geçmiş olsun
buradan cevap verebilmek için yeterli bilgi yok.
mesela günde ne kadar sıvı tüketiyorsunuz? 3-4 litre tüketiyorsanız cayır cayır işemeniz normal, mesaneyle ilgisi yok.
idrar söktürücü etkisi olan bitkisel gıdalar, mesela yeşil çay, kiraz sapı çayı vs içiyor musunuz?
ya da yüksek tansiyon vs nedeniyle idrar söktürücü içeren bir ilaç kullanıyor musunuz?
ürolojiden önce bence dahiliye görsün. bir kan tahlili, bir tansiyon takibi, bir de tüm abdomen ultrasonu istesin. zaten böbrekte mesanede bir şey varsa ultrasonda gözükür.
psikolojik de nasıl olur, şöyle olur. stresten sıkıntıdan nabzınız yükselir, yani kalp atış hızınız artar. kalp atış hızı artınca ne olur? kan vücuttan Normalden yüksek bir hızda dolaşır. böbrekleriniz de 2 saatte süzeceği sıvıyı yarım saatte süzer. rahmetli annemde taşikardi vardı. çarpıntısı tutup nabzı 200'lere yaklaşınca 5 dakikada bir çişi gelirdi. stres ve sıkıntı da benzer şekilde nabzınızı yükseltirse daha sık çişiniz gelir.