Selamlar,

aracım 2020 model citroen c3. Aracı sıfır olarak almıştım. Bugune kadar hiç bir problem cıkarmamıstı ve dün ilk defa yokus olan bir yerde el frenını cektıgımde gerı gerı gıttı. El frenını en son asamaya getırdıgımde tutuyor. Bununla birlikte yine el firenini en son aşamaya getırıp gaza bastıgımda araç ilerleyebiliyor. Yaklasık 2,5 ay once balataları degıstırmıstım. Acaba yanlış bir şey mi yaptılar ? Araç su an 35000 km civarında.

Ciddi bir arıza mıdır? Önerilerinizi bekliyorum.

teşekkürler.

 

Balatalarî sıkan tel gevsemistir. Sıkarlar, duzelir.

duster

çok basit bir soru olacak ama el frenini yukarı çekerken düğmeye basmıyorsunuz değil mi?

titanic kemancısı

Kampanalar açılacak, telleri gözden geçirecekler. Bunun için servisw gitmene gerek yok. Orta halli ustanın bile yapacağı iş.

HellKeePer

el freni telleri gevşemiş.

Araç özelinde tam nerededir bilmiyorum ama el freninin oralarda plastik bir aksam olabilir sökünce el girecek kadar. Orayı bulabilirseniz 13-14 veya ufak ingiliz anahtarıyla somunu sıkarak teli biraz gerdirebilirsiniz. el freni çekili olmayacak bunları yaparken. yapamazsanız direkt ustaya sorun bu galiba deyin 5 dakikada halleder.

kirmizimsi

basit hiç olmadı telini değiştirirler. citroen servise gidip yaptırın faturanızı da alın sıkıntı yaparsa tekrar elinde evrak olur.

mikahakkinen
1

mobil görünümden çık