gümrükte el konulan malları birilerine satıyorlarmış meğerse, alan kişi aradı, ben bu işi yapıyorum size de malınızı geri satayım dedi, sizce 400 dolara aldığımız malı bize geri kaça satar.
bir de manevi değeri olan şeyler var, yani ben bir fiyat biçemiyorum ama mesela kitap ve tekstil ürünü olarak düşünün. sizce bunun gideri nasıl hesaplanır?
pof sevinsem mi üzülsem mi bilemedim valla ya, ne acayip ülkede yaşıyoruz ne abuk subuk iş kolları var yahu.


 

Çok mantıklı değil mi?
Bundan yıllar önce gümrükte el konulan ürünler kocaman alanlarda çürümeye terkediliyordu. Servet değerinde otomobiller falan orada çürüyordu. Sonra kanun değişti. Sanırım açık artırmayla satılıyor. Alan kişiler de bunları çeşitli şekillerde satıyorlar. Şişli^de böyle bir dükkan vardı bir zamanlar. Duruyor mu bilmem.
El konulan ürünlerin ekonomiye kazandırılması güzel bir şey.

Mirket

Hehe yillar önce okulda anlatilan hikaye aklıma geldi;
Şunun ilk kismi
www.hurriyet.com.tr

Garip bir iş değil. Doğru olan bu. Sıkıntı olan sizin gümrükten mal cekmemeniz x sebeple. Sorunun başlangıcı burası yani, kişiye satılması değil.

logisticsmanager

Acayip olan nedir dünyanın her yerinde var bu sistem muhasebesi emsale bakılarak hesaplanır genelde. Manevi değerin maddi bir karşılığı yok

doharkoman

burada anormal olan devletin €150 gibi bir sınır belirlemesi. Eskiden bunun altı vergisizdi üstü vergiliydi, şu an €150 üstü şeyi almak için kırk takla atmak gerekiyor (müşavirler vs.)

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık