Bir tanıdığımın, menenjit aşısı yaptırılarak gidilmesi gereken bir ülkeye ani gelişen bir seyahat durumu oldu. İlk fırsatta aşısını yaptırdı ve öyle gitti ama internette araştırdığımda seyahatten 10 gün önce yapılmalıdır diye yazıyor.

Kendisi bu durumda 3 gün önce yaptırmış oluyor etrafındakiler hiç yaptırmadan gitmekten iyidir demişler ama gerçekten öyle mi? Kendisi bu tarz durumlarda hijyen kurallarına ekstra özen gösteren bir insan, bu bilginin cevaplarınıza bir katkısı olur mu bilmiyorum ama.


 

"Kendisi bu tarz durumlarda hijyen kurallarına ekstra özen gösteren bir insan"

Malesef burada kim ne derse desin onun içi rahatlamaz diyorum.

bergamot kommando

@bergamot kommando @thetruenorthstrongandfree seyahatten bu kadar kısa süre önce yaptırılması koruma için yeterli olur mu peki bilginiz var mı bu konuda?

Selektivite

muhtemelen öyle denmesinin sebebi hastalığın kuluçka süresinden ötürüdür. 1 ile 10 gün arası değişir. bir de grundimmunisierung denen bir şey var, türkçesini bilmiyorum. aşının ya da aşıların yapıldıktan sonra vücutta temel bağışıklığı sağlama süresine verilen isim. tek aşı olduğu için panik olunacak çok bir durum yok bence. her aşı vurulduğu andan itibaren koruyucudur. grundimmunisierung belki tam anlamıyla oluşmamış olabilir ama aşısız birine göre de oldukça avantajlı.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim bunları aktaracağım, onu oldukça rahatlatacaktır (:

Selektivite
1

mobil görünümden çık