Ben tek
Bir cift( kari koca evliler)
Uzak bir yola gittik ve yol masraflarini ikiye bolmusler. Yani biz evliyiz tek butce diye dusunuyorlar. Boyle bir kural mi var?


 

3 kisi = 3e bolunur.

fakyoras

yol masrafından kasıt yakıt masrafıysa evet 2'ye bölünmesi gerekir.

yazar yazmaz yazan yazar

Biz beş kişilik çok yakın arkadaş grubuyuz. 2 evli çift + 1 arkadaşımız şeklinde. Yıllardır bir sürü yere gitmisizdir.

Biz evli çiftler hesaplama yapınca 5e boleriz her şeyi ve öyle öderiz. Tek olan arkadaşımız ısrarla 3e boler. Biz bunun saçma olduğunu yıllardır kendisine anlatamadik.

Sizin durumunuzda da doğrusu 3e bölmek.

Ayrıca böyle durumlarda (tatil başlangıcında vs.) Bir kişiyi kasa olarak belirleyip kişi başı belirli miktar para koymak en temizi. Kimsenin başı ağrımaz.


Bu arada yemek için vs biz de hesap yapmayız. Yol masrafı ve kalınacak yer masrafı için konuştum ben.

fraise

araba ile gittiniz, araba çiftin arabası ise ve kadın tarafı da çalışmıyorsa ikiye bölünmesinde bi gariplik yok aslında.

elorelia

Bizim arkadaş gruplarında ortak masraflar genelde kişi ve sayısından bağımsız olarak herkesin bir şeyler atması ile ödeniyor. O yüzden bu tip hesaplarla ilgili tecrübem pek yok fakat bölünmesi gerektiği yerlerde hep kişi sayısına bölündü bölünen şeyler. 1 evli çift ve 2 bekar arkadaş olarak gittiğimizde 4'e bölüyoruz yani.

nawar

valla ben de once 3 diye dusundum ama araba onlarinsa 2 ye bolunmeli sanki, sonucta sizi almislar onlar, sizin arabanizsa bilemedim. bu benzin icin. yemek vs. elbette kim ne yediyse onu oder.

songforsomeone

Benzin+otoban parası üçe bölünür.
İkiye bölen insan kendisini haklı hissetmek için bir sebep bulacaktır ama kabul edebileceğim bir sebep gelmiyor aklıma. İkiye bölen ayıp ediyor.

michael_knight

Kendi aracimla goturuyor olsaydim ve illa odiycez derlerse ben de 2ye bolerdim. 3e bolmek aklima gelmezdi hic.

brkylmz
1

mobil görünümden çık