8 yaşında hyundai i10 kullanıyorum. ilk sahibiyim. aşağıda yazacağım özellikleri dışında aslında memnunum arabamdan. ama arada bir aklımı arabayı değiştirme fikri dürtüyor.

- multimedya ekranı (anroid auto) yok. sonradan takılabiliyormuş internette gördüğüme göre.
- 4 ileri vites. şehir içinde çok sıkıntı olmuyor ama uzun yolda (yaklaşık 2 ayda bir, tek yön 350 km) belli bir hızdan sonra 3000 - 3500 devirleri görüyor.
- bagajı küçük. tek olduğum için çok sıkıntı olmuyor ama uzun yola gideceğim zaman arka koltuğa da eşya koymak zorunda kalıyorum.
- fazla yakıyor (8 lt/100 km civarı) ancak yakıtı çalıştığım şirket karşılıyor. en son ne zamandan cepten benzin aldım hatırlamıyorum.

+ park etmesi kolay
+ neredeyse hiç arızası olmadı. bakım ve kaza dışında servise uğramadım desem yeridir.

yeni araba alsam:

mtv artacak.
sigorta ve kasko artacak.


bir taraftan arabayı değiştirmeye kendimi ikna edemiyorum, diğer taraftan da seçim sonrası fiyatlar artar, değiştireceksen şimdi değiştir diyorum.

 

Bence şuan yeni bir arabaya ihtiyacınız yok. Altınızdaki araba gayet size yetiyor. Zaten yakıta da para vermiyorsunuz ne gerek var ki a noktasından b noktasına götürecek farklı bir seçenek için bir yıgın para harcamak. Araba artık bir yatırım aracı olmakta da çıktı. Yani şimdi alıp daha sonra daha yüksek fiyata satamıyor kimse. Yerinize olsam yen bir araba için harcayacagım paraya hisse altın fon alır yatırım yapardım. Zaten para olunca ne zaman istersen alırsın yenisini

limonlu eksi

Sizin durumunuzda gereksiz gözüküyor. Tek kişi seyahat ediyorsunuz ve arka koltuk zaten boş. Fazla eşyalarınızı da aktarma imkanınız var. Yakıt sizin için problem değil. Gereksiz bir harcama olur. Ayrıca dediğiniz gibi kasko ve sigorta da ekstra yük olacak.

bluedad

ekonomik olarak kredi çekmeden veya düşük kredili bulabilirsen değiştirirdim, haytta ek masraf çıkartacak bir yatırımın harcaman olmayacaksa yatırım yapmadan bir şey sahibi olunmuyor.
bir üst modele imkan varsa geç değeri artsın aracının bir 5 sene sonrada 1 üst modeli zorla.

eja

Büyük bir borca girmeden yapabiliyorsan yap.

Özellikle 1-2 yaşında bir araba alabilirsen çok iyi olur. Yakın zamanda fiyatlar "bence" dolar bazında dahi artacak.

Masraf çıkartmaya başlayabilir, bir de teknolojik olarak yetersiz geliyorsa yatırım yapmaya gerek yok.

burfak

Burfak +1
öyle sigortayı, vergiyi çok dert etmeden de birazcık büyütebilir ve yenileyebilirsin aracı. mesela i10'un bagajı 250litre, mazda 2'lerin yeni neslinde 280 litre. 100 km'de en çok 4 litre yakıyor. yeni araç olacağı için de artı. zaten mazdalar da daş gibin araçlar yani, pek soeun yaratmazlar. ben olumlu gördüm.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

aynı durumda 4 yaşındaki bi araçla değiştirdik.
zira 10 yaşındaki araba gittikçe yaşlanıyor. her sene kilometresi yaşı artarken değeri düşüyor.
sonra grafik durağan olmasına rağmen fiyatlar arttı, iyi ki o ara yapmışız diyoruz.

bence de fazla borç yükü oluşturmayacaksa gençleştirmek her zaman mantıklı.

patronaj1
1

mobil görünümden çık