Bizim nesil özel hastane bilmez ama büyük bir sektör haline gelmiş şu an. Biz de bebek bekliyoruz ve aldığım fiyatlar şu şekilde. Florence Nightingale > yaklaşık doktor parası ile 100 bini buluyor. Acıbadem 80bin, Medical Park 45bin tl. Florence'da ki doktor epey tecrübeli. Ancak konu doğum olunca hergün binlerce çocuk doğuyor. Bu konudaki fikrinizi merak ediyorum. Paradan kaçıp da risk alıyormuşum gibi hissettiriyor.




 

her gün binlerce çocuk doğurtmak değil mesele. ilgi alaka tavır vs. devlet hastanesindeki doğumların çoğu kötü tecrübelerden oluşuyor. sancı çekerken farklı farklı ebelerin, doktorların gelip açıklık muayenesi yaptığını ya da 10 saatten fazla suni sancı verdiklerini düşünün. korkunç. konu sadece doğurtmaksa tabi ki yani evde siz de doğurtabilirsiniz değil mi, ama kalan durumlar anne için çok travmatik olabilir.

2022de ankara medicalde doğum yaptım. yine olsa yine yaparım, param yoksa durumumu zorlar yine özele giderim.

hamileyken yapılan tamamlayıcı sağlık sigortalarını aratın, daha uyguna gelebilir.

ama para varsa imkan varsa kesinlikle özel. ayrıca yani çocuğunuz doğuyor ya bundan daha kıymetli ne olabilir. kredi bile çekilir valla.

ha bu arada hastanede yenidoğan yoğun bakım var mı, buna bakın derim. varsa en uygununu alın geçin, devlet hastanesinden bin kat iyidir.
farklı bir durum, farklı bir ameliyat olsa devlet hastanesi derdim ben. kendim şu an ameliyat olacak olsam mesela, özele değil devlete giderim. ama doğum başka bir olay. ben de o zaman o parayı vermeyeyim, devlete gideyim diye araştırıyordum. şikayetvarda gidebileceğim hastanelerle ilgili şikayetleri okuyunca vazgeçtim. biraz ablamdan da biliyorum zaten. yani doğum yapıyorsun, eşin başka bi katta bekliyor, yanına gelemiyor vs. medicalde doğumhane kapısında babaya teslim ediyolar bebeği mesela.

yani hele kötü bi çalışana denk gelirsen vay haline.

bir de devlette normal doğumu sonuna kadar zorluyolar. tıbben doğru olan o olabilir ama annenin psikolojisi açısından diğer seçenek de masada bulunsun isterim ben mesela.

elorelia

hastaneden çok doktora bakın derim. önemli olan doktorla anlaşabiliyor musunuz? sizin isteklerinizi dikkate alıyor mu? sizi rahatlatıyor mu? istediğiniz zaman ulaşılabilir mi? yoksa sadece hastane önemli olsa, Zeynep Kamil'e gidin derim, ki bu saydıklarınızdan çok çok daha iyi/deneyimli bir hastane. o sebeple çevrenize sorun, arkadaşlarınıza danışın gidip görüşün doktorlarla ondan sonra karar verin derim.
ek olarak, medical park-centrum hospital vb. sgk anlaşmaları vardı, çok daha uygun olabilir, oradaki doktorlardan biri ile kafanız uyuşuyorsa iyi hastanelerdir

wendyangelamoiradarling

Arkdaşım Şişlideki Florence'da doğum yaptı memnun kalmıştı otel gibi doğum mu yaptım otelde mi kaldım anlamadım demişti.
Genelde doğum yapılan hastanede çocuk doktoru ile devam ediliyor, burda kadın doğum doktoru kadar çocuk doktoruda önemli unutmayın ilk 0 kontrolü çocuk doktoru yapacak.

eja

tam bebek bekleyen hassas anne-babaları hedef almış bir fiyatlandırma gibi geldi.

allah aşkına binlerce yıldır olan bir hadiseyi zaten hastanede, ameliyathanede yapıyoruz, onu da özelde yapıyoruz bir de iki özel hastane arasında 2x fark mı var?

medical park'ı seçin geçin derim.

gitdaddy

yakın bir arkadaşımız 2012'de kızlarını ankara medicana'da doğurdu. 4 yıl sonra oğullarını devlet hastanesi zekai tahir burak, daha bilinen ismiyle büyük doğum'da doğurdu.

büyük doğum tecrübeli doktor ve ebelerin olduğu bir hastane. ama medicana'da doğumhaneye kamerayla gidip doğumu çekme imkanı varken, kadın dedi ki yav aynı odaya açıklığın büyümesini bekleyen kadınları aynı odaya yan yana yatırdılar, karşımdaki kadının rahminin içine kadar bütün şeyini gördüm dedi. mezbahada kesim bekleyen dana gibi yatırmışlar hepsini yanyana, açıklığı tamam olanı alıp doğurtuyorlar. baba ise bırak kamerayla doğuma girmeyi, binanın içine bile giremiyor kadınlar var diye, bahçede bekliyor. ha belki bekleme odası vardır içeride ama bizim baba dışarıda bizimle birlikte bekledi. yani evet doğum kısmında problem olmayabilir ama "amaan sağlıkla doğsun da gerisini koyver" demiyorsanız anne ve baba için hoş bir deneyim değil.

benim oğlum da özelde doğdu. özel odada suni sanci verildi. başında sürekli bir ebe ve stajyer doktor. asıl doktor 10-15 dakikada bir kontrol edip gidiyor. hemşireler anneyi kaldırıp yürütüyor. açıklık tamam olunca yine özel doğumhaneye alınıyor, asıl doktor gelip doğumu yaptırıyor. aynı anda sezaryena dönme ihtimaline karşı ameliyathane hazır bekletiliyor. doğduktan sonra özel odaya alınıyor vs. bence de verilen paraya değer bir hizmet.

kibritsuyu

tamamen işin ticareti. tamamen beyaz yaka soğüşlemeye dönüştü bu iş.
ya burada yazanların kaçı özel hastanede doğdu. istanbul doğumluların çoğu zeynep kamil doğumlu. 80ler 90larda özel hastanede doğum mu vardı.

geçen sene kız kardeşim iki özel hastanenin yapmaya çekindiği ameliyatı zeynep kamilde oldu. sorunsuz atlattı. bir çok riskli ameliyatı yapan doktorlar doğum mu yaptıramayacak.

tek farkları otel konforu ve başında devamlı hizmetçi gibi doktor-ebe beklemesi. bu hizmeti aldın mı da kendini bir şey sanıyorsun.

ayrıca amerika, kanada ve ingiltere gibi ülkelerde doğumun büyük çoğunluğunu ebeler yapıyor. bir sorun olduğunda veya riskli bir doğumsa doktor dahil oluyor.

asıl bu kadar para bayılmaya niyetliyseniz az dişinizi sıkında gidin amerikada doğurun. çocuk için yapılacak en iyi yatırım amerika pasaportu almak olur.

my fault

Anlaştığınız hastaneye yetişemeyebilirsiniz. Bu risk önemli bence.

dissendium

FN'de cocuga bir gremse takmiyorlarsa dogunca Medical Park'i basip gecip. Hizmet olarak üc asagi bes yukari aynidir. 34 yasindayim, dogdugum hastane disinda dünyaya gözümü actigimdan bu yana devlet hastanesine gitmedim. Özellerin bircogunu tecrübe ettim yani. Öyle aralarinda ahim sahim fark yoktur.
Cok param var, o komaz diyorsan da doktora göre sec madem.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

Sağlık konusunda tavsiye vermek zor. En iyi yerde en kötü olaylar da yaşanabiliyor maalesef. Sağlık çalışanı değilim, yakın zamanda baba oldum.

Bağcılar Medipol Mega Hastanesi'ne de bakmanızı öneririm. Bildiğim kadarıyla İstanbul'da en çok doğum yapılan özel hastanelerden ve her türlü imkana, kadroya sahip bir hastane. Fiyatları da herhalde Medical Park bandındadır.

Paradan kaçıp risk aldığınızı düşünmüyorum. Hastanelere bakarken fiyatlarını bilmeden, sadece imkanlarını, bu operasyonu ne sıklıkta yaptıklarını düşünerek bakın, öyle seçim yapın. Baktığınız özel hastaneler sağlık imkanları değil otel hizmetleriyle birbirinden ayrılan hastaneler.
Doğum yaptığınız hastanedeki çocuk doktoruyla devam etme ihtimaliniz yüksek o yüzden ulaşımı kolay olsa iyi olur.

Hastane seçerken en önemli kriter annenin nerede kendini rahat hissedeceği, onu unutmayın.
Doğum fiyatı alırken, doğum sarılığı olursa bebeğin bir gün ışın tedavisi almasının kaç lira olduğunu da sorun bence, diğer tüm ekstra hizmetlerin fiyatıyla ilgili de fikir verecektir. Hastanede "yenidoğan yoğun bakım servisi" olmasına zaten dikkat ediyorsunuzdur.

michael_knight

80lerde ozel hastanede dogum mu varmis denmis de ben 82 cihangir alman hastanesinde dogduk, baya alman hemsireler falan varmis o zamanlar.

oncelikli secim doktor olmali diye dusunuyorum, doktoru secin ondan sonra o doktorun calistigi bir hastane ya da hastaneler vardir, o hastanelerden birinde mevzuyu halledersiniz.

mevzu cocuk olunca 60/80/100 bunlarin onemi yok. Zaten yeri geldiginde kendinden kisip cocuga harcayacaksin. Cocuk sahibi olmak gunumuzde bir luks.

Hayirli olsun..

cooperr
1

mobil görünümden çık