Arkadaşlar merhaba,

Biraz komik bi konu hakkında sizden fikir almam gerekiyor. Patronum bir davayla alakalı beni şahit göstermek istiyor ama ben istemiyorum. Bunu direkt reddetmek de istemiyorum açıkçası. Çünkü direkt reddedersem tavır koyma potansiyeli çok yüksek. Uygun bir bahane bulmam gerekiyor. Benimle ilk konuştuğunda: ''hala sonuçlanmayan bir davam olduğunu ve bunun şahit olmama engel olabileceğini, avukatımla konuşup bilgi vereceğimi'' söyledim. Ama böyle bir şey yok tabii ki :) Bu ya da buna benzer bir bahane söyleyebilir miyim?

Bu arada davanın içerğiyle alakalı da çok bilgim yok. Muhtemelen kabul ettikten sonra kendi avukatını çağırıp benim neler söylemem gerektiğini vs. anlatacaklar. Ama ben hiçbir şekilde dahil olmak istemiyorum, ki patronun haklılığından da şüpheliyim. Dava da eski ortağıyla alakalı.

Teşekkürler

 

olmayın tabii ki bilmediğiniz konu ile ilgili şahit mahit.

prensip olarak tam hakim olmadığım bir konuda şahit olamam deyip kestirip atsaydınız keşke en başta.

gurur

Koyu dindarim, muslumanim falan de, icinde olmadigim seye sahitlik yapamam, oteki dunyada Allah hesap sorar de. Dini hassasiyeti varmis deyip ustelemeyebilir belki ama prensip, vicdan, etik metik falan dersen anlamaz o tipler

freedonia

Ben bu tür olaylarda çok gerilirim, saçmalarım. davanın iyiliği için bence tekrar düşünün de :D ikna etmeye bile çalışmaz bir kere bunu duyduktan sonra.

akhenaten

Daha önce şahitlik yaptınız mı veya yapan birine sordunuz mu?
Büyük ihtimalle bilmediğiniz bir şey söylemeniz gerekmeyecek mahkemede.

Belki de mahkemede sadece; mesai şu saatte başlar-biter, yemekhanede yemek çıkar, patronumuz X bey çalışanlara karşı saygılı bir insandır, küfür ettiğine hiç şahit olmadım gibi basit şeyler söylemeniz gerekecek.

Ben de çok deneyimli değilim ama bildiğim kadarıyla şahitlik böyle bir şey.

michael_knight

Tanıklıktan çekinme nedenleri kanunda belirtilmiştir. Kanunda gösterilen nedenler haricinde tanıklık görevinden çekinmeniz hukuken mümkün değildir.

Patronunuz tanık olmanız yönünde ısrar ediyorsa bildiklerinizi söyleyeceğinizi ancak bilmediğiniz hiçbir şeyi söylemeyeceğinizi ifade edin. Zaten bildiğiniz konularda tanıklık yapacaksanız sorun yok. Patronunuz bilmediğiniz konular hakkında tanıklık yapmanızı isteyecek ise, bu cevabınızın ardından kendisi düşünmeye başlayacaktır.

10551037

Bu işe girmeyin.
Oldu ki bu sebeple ilgili baskı yapar veya işten çıkarırsa gidip diğer ortağına her şeyi anlat.
Bunları intikam hissi içinde değil de sadece sizin de "bilmenizi istedim" mantığıyla anlatın.

adaletsizlik yapan, adalet beklemesin.

diyecevaplandı

Bu kadar senaryoya yalana dolana gerek yok şahit olmak istemediğinizi söyleyin bu kadar basit

doharkoman

Anlaşıldığı kadarıyla yalancı şahitlik yaptırmak istiyorlar size. Böyleyse, dinden, nazardan, kul hakkından, sonra ahı çıkardan... dalın patrona.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

şahit olunmayan konuda şahit olunmaz ff +1

bir soru sorcam

Tanıklık yapayım derken yalanci şahitlikten sanık konumuna her an düşebilirsin.

dedeminhirkasi
1

mobil görünümden çık