Bizim mayısta yenileniyor poliçe yine de yaptırsak mı dedik ama siz yaptırdınız mı ne işe yarayack getçekten yüksek enflasyondan koruyor mu yani nedir?




 

Sms geldigi gun yaptirdim.

brkylmz

587tl fark çıkmış bende yaptırdım.

eja

soruya ek yapıcam ama, bu sms bana da geldi. Eve bakan emlakçıya sorunca sen evi krediyle aldığın için otomatik yenileniyor dask, bi şey yapmana gerek yok dedi. Doğru mu yoksa ek bir şey yapmam gerekiyor mu?

nundu

hatırlattığınız iyi oldu. zeyilname yaptıracaktım ancak zeyilnamenin kalktığını öğrendim şu an. 2024 yılı içinde yapılan sigortalar otomatik olarak enflasyon korumalı olacakmış, ekstra zeyilnameye gerek yokmuş. Aşağıdaki gibi açıklama var;

"2024 yılında yapılan DASK poliçeleri için zeyilname uygulaması kaldırıldı. Yeni tebliğ ile birlikte zorunlu deprem sigortasına enflasyon koruması teminatı eklendi. Buna göre 2024 yılından itibaren yapılacak tüm DASK poliçeleri yeni teminatlara göre ve enflasyon korumalı olarak düzenlenecek. Zorunlu deprem sigortasının teminatları da enflasyon oranında artacağı için zeyilname yapılmasına gerek olmayacak"

artci sarsinti
1

mobil görünümden çık