Haberi okumuşsunuzdur herhalde;
İngiliz bir genç, uçağa binmeden hemen önce birkaç arkadaşının olduğu gruba şaka olarak uçak düşürmekle ilgili bir mesaj yazıyor. İstihbarat bu mesajı yakalıyor ve uçağa savaş jetleri eşlik ediyor vs.

İstihbarat servislerinin, devletlerin tüm mesajlarımızı okuyabildiğini düşünüyordum ama bunu yapabildiklerini belli etmeleri amatörlük olmamış mı? Buna benzer olaylar var mı?
"Uçtan uca şifreli" olduğu için mesajların okunamayacağına inanayım mı?

www.reuters.com

 

"Uçtan uca şifreli" konusu normal kullanıcılar için. sosyal medyada ve mesajlaşma platformlarında belli filtreleri var. o filtreye biri takıldıgında ilgili birimlere alert gidiyor. zaten ilgili platformlar hiç okumadıgımız sözleşmelerin içinde terör v.s gibi faliyelerde bilgilerinizin paylaşılacagına dair ibareler var. uygulamayı kullanarak bunları kabul ediyorsunuz. konu medyaya yansıdıgı için haberimiz oldu. tabiki de çogundan biz normal insanların haberi olmuyor. müdehalesi yapılıp önleyici tedbirler alınıyordur

limonlu eksi

6 kişilik gruptan her türlü o mesaj çıkmış olabilir. Şaka olsun prim poimt gelsin diye millet neler yapmaz. Başkası paylaşmamış olsa dahi devletlerin veya özel servislerin bu mesajları gece gündüz okuduğunu düşünmüyorum. Uçtan uca şifreleme iyi bir teknolojidir. Ancak %99 ihtimal çeşitli keyword’ler takip ediliyordur. Bomba uçak terörist afganistan taliban mesajlarını, lokasyon olarak havalimanı yanında veya içinde yazmışsa rahatlıkla radara takılmıştır. Us ve uk gizli istihbaratlarının sosyal medya şirketleriyle işbirliği reddedilemez bir gerçek bence.

avatar is back

Bildigim kadariyla bu gerizekali, hem havaalani wifi'ina baglaniyor, hem de arkadaslarina guvenligi alarma gecirecek mesajlar atiyor. Bu tarz wifi aglari zaten gozetim altinda olur. Kullandiginiz ortak aglar, yasal olarak suc olusturabilecek her turlu olaya karsi kendini korumak icin kullaniciyi acikca ortaya cikartir. O aga baglanayim, dark webe gireyim derseniz, lak diye bulurlar kisaca, bu cocuk da boyle bi embesillik yapmis.

quaker

tüm dillerde tehlike arzedebileceğini düşündikleri bazı kelimeler var. Terör aktiviteleri ile bağlantılı olabileceğini düşünülen. Bu kelimelerin kullanımı takip altında . 20 sene önce kısa bir süre telekominikasyonda çalışırken böyle bir bilgi verilmişti. O zaman whatapp vs gibi şeyler yoktu tahminim bu teknoloji bir şekil devam ediyordur. Patlama bomba vs gibi direkt anlamların yanı sıra, önceden çözebildikleri bunları şifreli şekilde ima eden kelimeler de dahil... yani tüm mesajları okuyabilirler ama bunu yapabilen kısıtlı bir ekip var, özel yetkiyle yapıyorlar ve canının isteği kişinin mesajlarını kendi amaçları doğrultusunda okumak veya eğlencesine okumak gibi bir lüksleri yok.

kleonis
1

mobil görünümden çık